Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

1. Kamertemperatuur

1. Kamertemperatuur

Vlees blijft tijdens het bakken malser als je het niet direct uit de koelkast in de pan doet. Laat kleine stukken eerst 15-20 minuten op kamertemperatuur (18°C) komen.

2. Droogdeppen

2. Droogdeppen

Dep het vlees, voordat je het gaat bakken aan de buitenkant droog. Dan bakt het beter, lopen de vleessappen er niet zo gemakkelijk uit en kan het vlees een lekker, krokant korstje krijgen.

3. Snijd vetrandjes in

3. Snijd vetrandjes in

Zit er aan het vlees een klein vetrandje? Snijd dit er niet af, maar snijd het wel hier en daar in. Het vetrandje zorgt voor een heerlijke smaak tijdens het bakken en het insnijden hiervan voorkomt dat het vlees bol trekt.

4. Begin met bakken op hoge temperatuur

4. Begin met bakken op hoge temperatuur

Door het vlees aan het begin te bakken op hoge temperatuur zorg je ervoor dat het vlees dichtgeschroeid wordt en het een mooi bruin korstje krijgt. Dit voorkomt dat de vleessappen uit het vlees lopen.

5. Bak in een geschikte pan

5. Bak in een geschikte pan

Kies een pan met een dikke, vlakke bodem en zorg dat het vlees niet te weinig, maar ook niet te veel ruimte in de pan heeft. Als je een klein stuk vlees in een grote pan bakt, kan het bakvet verbranden.

6. Laat je vlees rusten

6. Laat je vlees rusten

Tijdens het bakken trekt het vlees samen en zitten de meeste vleessappen in het midden van het vlees. Laat het vlees daarom een paar minuten rusten als je klaar bent zodat die sappen zich weer over het vlees verdelen.

Download onze tips

Download onze tips

Bekijk de 6 tips voor het perfect gebakken vlees in onze handige brochure!

Download hier