Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Betalen met Bancontact of creditcard was tot voor kort niet de regel in de horeca. Maar door de komst van de witte kassa is dit steeds populairder geworden. Het ziet het er zelfs naar uit dat digitaal en contactloos betalen de standaard wordt. Economische trendwatchers voorspellen dat cash tegen 2020 uit de markt verdwenen zal zijn en alles digitaal zal verlopen.

Positief voor jou en voor je klanten

Betalen met smartphone is gemakkelijk voor je klanten want ze hebben die altijd op zak. Maar ook voor jou is digitaal betalen positief:

  • Je werknemers moeten niet altijd contact geld bij hebben.
  • Als je geen terminal op je terras hebt, kunnen je klanten met hun smartphone, tablet of pc betalen.
 

Welke digitale betaalmogelijkheden bestaan er?

Er bestaan vandaag al veel manieren om digitaal te betalen. Enkele populaire opgesomd:

Digitale betaling via je betaalterminal

  • Met sommige betaalterminals kan je een QR-code (een streepjescode) genereren. Om de betaling uit te voeren hoeft je klant enkel deze code te scannen met zijn smartphone.
  • Bepaalde betaalterminals maken het ook mogelijk om zonder een code te scannen en zonder internetverbinding een betaling te voltrekken door de smartphone (Android) of bankkaart simpelweg tegen de terminal te houden.

Digitale betaling via je computer

  • Via de applicatie Payconiq kan een transactie plaatsvinden tussen de smartphone van je klant en jouw computer.

 

De toekomst!

De meest bizarre ontwikkeling is wellicht dat klanten straks kunnen betalen met een selfie op hun gsm. Volgens MasterCard en ICS is biometrisch betalen dé toekomst van online betalen. De selfie of vingerafdruk is dan een digitale handtekening. Het invoeren van pincodes, wachtwoorden en bevestigingscodes is dan niet meer nodig.