Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Ten eerste: begin vooral een moestuin!

Ten eerste: begin vooral een moestuin!

Het is leuk, inspirerend en ontspannend. Bovendien wordt je productkennis groter, je wordt bewuster en gaat nog meer no waste koken.

Begin klein

Begin klein

Een moestuin kost tijd en vergt kennis. Reken erop dat je groenten in het begin geen onderscheidende smaak zullen hebben. De eerste fase is er één van experimenteren.

De tuin bepaalt

De tuin bepaalt

Je moet dat leren beheren en flexibel kunnen zijn. De kwaliteit van je producten zal schommelen, net als de hoeveelheid.

Probeer niet opnieuw het wiel uit te vinden

Probeer niet opnieuw het wiel uit te vinden

Zoek de samenwerking met experts. Die weten dat palmkool stikstof vreet en je grond daarna weer gebalanceerd moet worden, om maar iets te noemen.

Verzamel vrijwilligers om je heen die helpen met het grove werk

Verzamel vrijwilligers om je heen die helpen met het grove werk

Uiteraard is je menu seizoensgebonden. Houd er rekening mee dat je in het winterseizoen slechts een bedje bewaargewassen hebt en je zal moeten ‘bijkopen’.

Investeer in kwalitatief hoogwaardig zaai- en plantgoed.

Investeer in kwalitatief hoogwaardig zaai- en plantgoed.

Daar wordt namelijk vaak flink mee gerommeld.

Geef je tuin een educatieve functie

Geef je tuin een educatieve functie

Laat bijvoorbeeld schoolkinderen meehelpen met het onderhoud en onderwijs hen.