Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Duurzaamheid is sinds lange tijd een kernwaarde van Unilever Food Solutions. Gelukkig begint ook de wegwerpmaatschappij te beseffen dat dit zeer belangrijk is. Ook in de culinaire wereld is de ‘no waste’-trend aan een opmars bezig. Dat is goed voor het milieu én goed voor je portefeuille. Maar hoe pak je dit praktisch aan? Wij verzamelden enkele tips en tricks in lijn met de laatste foodtrends.

 1. Less is more
  Deze foodtrend komt ons streven naar ‘no waste’ zeker ten goede. We gaan terug naar basisrecepten met minder ingrediënten. Hiermee kun je de lekkerste dingen maken. Bovendien gaan we meer gebruik maken van ingrediënten die we op regelmatige basis gebruiken. Zo zitten onze kasten niet vol met allerhande producten die je maar eens per jaar gebruikt (en moet weggooien omdat de geldigheidsdatum verstreken is).  
 2. Meer kwaliteit en beleving
  Klanten kiezen steeds vaker voor kwaliteit en beleving. Het gaat minder over de kwantiteit die ze op hun bord krijgen, en meer over de kwaliteit. Je kan ook het aantal bijgerechten verminderen, en je klanten de optie geven bij te bestellen wanneer ze nog trek hebben. Krijgen ze hun bord toch niet leeg? Bied hen dan een doggy bag aan. Want ook zo kan je voedselverspilling aanpakken.
 3. Bewaren en herbruiken
  Vaak kunnen we met een beetje creativiteit restjes een 2de leven geven. Denk maar aan restjes groenten die je in salades, quiches, wokschotels verwerkt. Maar ook door een aantal eenvoudige technieken kan je restjes hergebruiken. Klik hier voor meer te weten over deze technieken.
 4. Alles gebruiken
  We merken vaak dat een dier alleen nog uit filet bestaat, zeker als we naar wild kijken. Terwijl er zoveel meer mee mogelijk is. Zo kan je het hele dier gebruiken om je marges sterk te verbeteren. Denk maar aan burgers van wildzwijn of ree of een mooie stoofpot. Die zorgen ervoor dat ook de minder gangbare maar niet minder smaakvolle delen van het dier tot hun recht komen.
  Hetzelfde geldt voor vis: we kunnen een voorbeeld nemen aan de adepten van het concept ‘Nose to tail’. Daarbij wordt het beestje van snuit tot staart verwerkt zodat ook de minder courante delen en de ingewanden op het bord komen.
Wat vinden je gasten eigenlijk van voedselverspilling? Klik hier om het te weten te komen.