Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Niet alleen wijn, ook bier smaakt bij wild. “Je kan met een blonde tripel een mooie wildsaus maken”, zegt topkok Jan Buytaert.

Waarom bier de nieuwe trend is, ook bij wild!

Waarom bier de nieuwe trend is, ook bij wild!

“Bier geniet een groeiend respect in restaurants: zo wordt er speciale ijsemmers, aparte degustatieglazen en informatieve bierkaarten voorzien. Door de opkomst van microbrouwerijen is de keuze aan bieren overweldigend groot. Wie met bier wil koken, kan uit een almaar breder aanbod kiezen. Veel van die bieren passen in de trend om de klant te verrassen met iets wat hij nog niet kent, maar ook om wildgerechten licht en verfrissend te brengen.”

Welke bieren zijn geschikt voor wildbereidingen?

Welke bieren zijn geschikt voor wildbereidingen?

“Persoonlijk hou ik van bieren van hoge gisting. Blonde bieren combineren meestal minder goed in wildgerechten of als begeleidende drank dan donkere bieren. Maar er zijn uitzonderingen, zoals een blonde tripel van Westmalle verwerkt in een traditionele zuurkool bij een fazantenhen. Daarnaast zijn ook niet alle donkere bieren van hoge gisting aan te bevelen. Sommige zijn vaak te zoet om te schenken of om een saus body of reliëf te geven.”

Waarom is wild koken met bier zo'n geslaagde combinatie?

Waarom is wild koken met bier zo'n geslaagde combinatie?

“Koken met bieren geeft veel mogelijkheden om extra smaak te creëren. Maar bier moet voorzichtig gebruikt worden. De hop die aan veel bieren smaak en karakter geeft, kan voor een onaangename bittere toets zorgen. Een bier schenk je best in functie van de garnituren en de saus. Bij een krachtige poivrade kan een iets zoeter bier in het glas voor een compenserend resultaat zorgen. Maar bij een zoete garnituur heeft zo’n bier weinig nut.”