Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Hollandaisesaus is dé klassieke begeleider bij asperges. Ondanks dit klassieke imago, kun je uitstekend variëren met deze saus. Citroen is een voor de hand liggende toevoeging, maar een beetje sinaasappelzest werkt ook goed. Ontdek zes creatieve mise-en-place bereidingen met als basis de Knorr Garde d'Or Hollandaise Saus. Deze vloeibare saus met een frisse smaak is klaar voor gebruik, maar biedt ook ruimte voor een creatieve afwerking bij de bereiding.

Hollandaise met mosterd

Hollandaise met mosterd

Behalve gladde mosterd doet grove mosterd het ook goed in hollandaisesaus. Deze variant wordt geserveerd bij zowel vis als vlees.

Kruidenhollandaise

Kruidenhollandaise

Meng vers gesneden of geplukte kruiden door de hollandaisesaus. Denk aan bieslook, dille, kervel of dragon. Maak de saus af met wat kruidenedik.

Hollandaise uit de sifon

Hollandaise uit de sifon

Door de hollandaise vanuit een sifon te serveren krijgt de saus een luchtige structuur. Let op: als je ingrediënten door de saus mengt, dien je de saus altijd eerst te zeven voordat je deze in de sifon giet. Houd de saus au bain-marie warm.

Hollandaise met piccalilly

Hollandaise met piccalilly

Blender hollandaisesaus samen met een flinke lepel piccalilly glad. Smaakt fantastisch bij gegrild of gebakken varkensvlees maar ook bij kalfswangetjes.

Hollandaise met opgiet van zure haring

Hollandaise met opgiet van zure haring

Deze toepassing is een idee van de Nederlandse topchef John Halvemaan. Behalve dat de saus erg goed smaakt is het een mooie manier om het vocht van de haring te gebruiken.

Hollandaisesaus met citrusvinaigrette

Hollandaisesaus met citrusvinaigrette

Een scheut Hellmann's Citrus Vinaigrette door de hollandaise geeft de saus een mooi fris karakter. Variëren kan ook met Hellmann's Basil of Passion Fruit Vinaigrette. Mooi bij warm gerookte zalm.