Menu
Punten

Wil jij de ecologische voetafdruk van je zaak verkleinen? Er zijn vandaag de dag tal van mogelijkheden die de afvalberg verkleinen. Da’s niet alleen goed voor het milieu: ook je klanten zullen dankbaar zijn dat jij jouw steentje bijdraagt. Weet je niet goed waar te beginnen? Wij geven alvast een woordje uitleg over de verschillende verpakkingen en een paar praktische tips met het eindejaar in het vooruitzicht.

Composteerbare verpakkingen

Voor brood, slaatjes, snacks en vleeswaren zijn er tal van milieuvriendelijke verpakkingen voorhanden. Zo zijn er schaaltjes en bakjes van composteerbaar bioplastic of zakken van kraftpapier. Dit zijn composteerbare verpakkingen. Composteerbaar materiaal breekt binnen de 6 weken voor minimaal 90% af in een speciale installatie en binnen 6 maanden tot organische stoffen.

Saus en feestelijke bijgerechten

Saus en feestelijke bijgerechten

Download ons handig receptenboekje met een nadruk op sauzen voor bij wild- of eindejaargerechten! Ook aan allergenenvrije sausinspiratie is gedacht!

Download nu

Biologisch afbreekbare verpakkingen

Een tweede type verpakking is biologisch afbreekbaar. Dit materiaal kan worden afgebroken door bacteriën en schimmels. Hout, katoen en kurk zijn biologisch afbreekbaar. Denk maar aan take-awaybakjes van suikerrietvezels of karton van houtpulp.

Inmiddels zijn er ook netjes voor groenten en fruit uit (bio)katoen en jute op de markt. Het grote voordeel hiervan is dat je de netjes kunt wassen en steeds opnieuw gebruiken. 

Recycleerbare verpakkingen

Ook recyclebaar plastic vermindert de plasticberg. Het gaat dan over vlootjes of petflessen bijvoorbeeld. Plastic breekt niet af maar als je het telkens opnieuw gebruikt, maakt het wel degelijk een verschil.

Tips om vandaag al mee te beginnen!

Tips om vandaag al mee te beginnen!

  • Als je een slagerij hebt, kan je jouw klanten ook uitnodigen met hun eigen verpakking naar de winkel te komen. Dat kan natuurlijk het hele jaar door, maar misschien kan je er wel een goed voornemen voor je klanten van maken? Met de juiste reflexen beschermen we onze planeet!
  • Bied je klanten een herbruikbare tas met jouw logo op. Een leuk eindejaarsgeschenk en het is nog goede reclame ook!
  • Heb je een traiteurzaak? Maak het je klanten nog gemakkelijker met de feestdagen en verkoop je gerechten op porseleinen verpakkingen. Uiteraard kan je daar een waarborg voor vragen. 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu