Menu
Punten

Meer en meer mensen zijn intolerant voor gluten of lactose. Denk je dat het onmogelijk is om ook deze klanten tevreden te maken? Nee, het is zelfs gemakkelijker dan je denkt. Ook tijdens de feestdagen kan je snel vervangende gerechten maken die even lekker en feestelijk zijn als de ‘traditionele’ gerechten. Deze tips helpen je op weg!
 

Een goede basis is het halve werk!

  • Check de ingrediëntenlijst op de verpakkingen van de producten die je in huis haalt. Unilever Food Solutions werkt met twee duidelijke symbolen voor glutenvrije en lactosevrije ingrediënten (tekening toevoegen).
  • Geef je materiaal (messen, bakjes, bestek …) dat je voor glutenvrije/lactosevrije opties gebruikt een goed herkenbare sticker om kruisbesmetting te voorkomen.
  • Zorg ervoor dat al je medewerkers weten welke gerechten gluten of lactose bevatten en welke niet.
  • Als je met een buffet werkt, zet dan de gerechten zonder allergenen apart / vooraan. Zo voorkom je kruisbesmetting. 

Glutenvrije opties

Je hebt ook nu al heel wat glutenvrije ingrediënten in huis: gierst, boekweit, quinoa … Vervang de ingrediënten met gluten door hun glutenvrije variant: groenteslierten, rijst of polenta in plaats van pasta; aubergine of courgette in plaats van lasagneblaadjes; broodkruimels door polentakruimels of lijnzaad; croutons door pijnboompitten … Met een beetje creativiteit en goede wil is jouw eindejaarsmenu zo glutenvrij gemaakt.

TIP

TIP

Op zoek naar een geschikte binder voor sauzen die bovendien glutenvrij is? Gebruik Knorr Mondamin Maïszetmeel voor al je sausbereidingen.

Bestel hier! 

Lactosevrije opties

Margarine, ghee of kokosolie zijn prima vervangers van roomboter. Melk kan je vervangen door sojamelk, havermelk, kokosmelk, amandelmelk of rijstmelk.

Ook brood dat met boter of melk is bereid, kan niet. Brood met water wel: volkorenbrood, ciabatta, focaccia, stokbrood … Opties te over dus! 

TIP

TIP

Blue Band Koken & Opkloppen Lactosevrij is een alternatief voor room. Het is stabiel bij hoge temperatuur en au bain-marie, schift niet en vormt geen vel. Perfect dus voor je sauzen, desserts of als slagroom!

Bestel hier! 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu