Menu
Punten

Plating is de kunst van het opmaken van het bord. Het vereist een hoop creativiteit en denkwerk vooraleer je het perfecte bord kan opdienen. Terwijl tot een paar jaar geleden vooral werd gewerkt met torentjes en swooshes van saus, zien we nu een terugkeer naar elegantie en eenvoud. Het bord is cleaner en de smaak komt eerst. Een overzicht van de nieuwste trends, zodat jij creatief voor de dag kan komen tijdens de feestdagen.
 

Landschap

Landschap

Het eten wordt lineair op het bord gelegd en is geïnspireerd op mooi aangelegde landschapstuinen. Denk lange, lage borden.

Abstract schilderij

Abstract schilderij

Deze bordjes zien er heel ondoordacht uit, maar vergis je niet: er is over elke veeg en elke plaatsing nagedacht. Het resultaat is creatief en ziet eruit als een abstract schilderij waar je kan blijven naar kijken.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen

Een trend die is overgevlogen uit de Scandinavische landen, Noma in Kopenhagen voorop. Deze plating gaat voor een natuurlijke look waarbij het gerecht wordt geserveerd op natuurlijke materialen zoals hout, leisteen of hooi. Dit is vooral mooi bij wild of hartige feestgerechten.

Monochrome kunstwerken

Monochrome kunstwerken

Dit zijn borden zonder enige contrasterende kleuren waarbij wordt gekozen voor één enkele kleur in verschillende tinten. Net zoals Scandinavische interieurs plaatsmaken voor donkere ruimtes, vind je op Instagram ook veel borden die bijvoorbeeld helemaal zwart zijn. Of ga voor kerstrood zoals dit prachtige bord uit het Londense restaurant The Frog.

Schaalpatronen

Schaalpatronen

Dit is een techniek waarbij een element nauwkeurig in een patroon wordt gelegd. De uitvinder van deze techniek was niemand minder dan Paul Bocuse met zijn beroemde zeebarbeel met aardappel.

Saus en feestelijke bijgerechten

Saus en feestelijke bijgerechten

Download ons handig receptenboekje met een nadruk op sauzen voor bij wild- of eindejaargerechten! Ook aan allergenenvrije sausinspiratie is gedacht!

Download nu
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu