Menu
Punten

De wereldkeuken is kleurrijk, trendy en gezond. Voor klanten zijn Aziatische of Latijns-Amerikaanse smaken de ideale manier om iets nieuws uit te proberen, maar ook voor jou kunnen wereldse smaken interessant zijn. Met enkele inspirerende basisingrediënten kan je snel een eigen signatuur drukken op klassiekers, bovendien verlenen exotische kruiden een authentieke knipoog aan je gerechten. Ontdek hieronder enkele wereldse tips & tricks voor jouw meeneemaanbod. 

Gebruik gember als ster-smaakmaker

Gebruik gember als ster-smaakmaker

Aziatische smaken roepen het hele jaar door een exotisch sfeertje op. Vooral gember is erg populair en is in het Oosten even essentieel als knoflook in onze keukens. In combinatie met een Indische kipschotel geeft een gemberpuree bijvoorbeeld de typische frisscherpe toetsen aan gerecht. Wil je de citrussmaak beklemtonen? Speel hierop in door gerechten af te werken met de bloem van een gemberplant.

Ga voor een glocal-aanpak qua kruiding: werelds geïnspireerd en lokaal gecreëerd

Ga voor een glocal-aanpak qua kruiding: werelds geïnspireerd en lokaal gecreëerd

Een Aziatisch, Indisch of Afrikaans gerecht hoeft niet hot te zijn om lekker te zijn. Doseer ‘pikantmakers’ steeds volgens de noden van je doelgroep. Je kan sausjes als sambal oelek steeds afzonderlijk serveren of naast een pikante versie van een gerecht ook een milde versie bedenken. Houd in het achterhoofd dat je bepaalde gerechten kunt ‘vervlaamsen’ door ingrediënten als bv. koriander te vervangen door bladpeterselie.

Zoek het niet te ver

Zoek het niet te ver

Voor de bereiding van een exotisch gerecht hoef je de keuken niet op z’n kop te zetten. Vaak kom je al een heel eind door een slimme ingreep. Zo is een jambalaya eigenlijk een afgeleid recept van een klassieke paella en klinkt Teriyaki toch heel wat spannender dan 'gebakken in een marinade van sojasaus'. Ook in andere Frans-Belgische vis of vleesgerechten kan je gemakkelijk variëren door rijst of noodles toe te voegen. 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu