Menu
Punten

Wat is voor je bewoners hét moment van de dag? Juist: de maaltijd. Als chef speel je daar dus de hoofdrol. Jij zorgt immers elke dag voor gezond en lekker eten. Oók voor ouderen met een kwetsbare eetlust. En dat kan soms een uitdaging zijn. Want eten doe je met alle zintuigen. Zo geeft een mooie presentatie goesting om te proeven. Een lekkere geur prikkelt de smaakpapillen en een aantrekkelijke receptuur garandeert een optimale smaakbeleving. Hoe het voedsel aanvoelt, is ook belangrijk. Zeker voor bewoners die fingerfood maaltijden krijgen.

Chef van zicht, smaak, geur en tast

Sociaal contact via de zintuigen én het bord

Als er een zintuig uitvalt, kan dat voor sociaal isolement zorgen. Daarom is het zo belangrijk dat ouderen blijven contact maken met elkaar. Samenkomen voor de maaltijd is daar de ideale gelegenheid voor. Het prikkelt alle zintuigen: zien, ruiken, proeven, voelen en horen. Samen eten, samen beleven geeft een gevoel van betrokkenheid. Als er bij iemand een zintuig uitvalt, versterkt dat vaak een ander zintuig. Wie niet goed ziet, ruikt bijvoorbeeld beter. En wie slechthorend is, ontwikkelt een betere tastzin. Het is toch fantastisch dat je daar als chef zo’n belangrijke rol in kan spelen.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu