Menu
Punten
Chef Michel Emanuelli

Chef Michel Emanuelli

Ligt het aan zijn Corsicaanse roots of aan zijn liefde voor Azië? Chef Michel Emanuelli is een bevlogen promotor van geurbeleving. Met veel enthousiasme en passie doet hij er alles aan om de zinnen van zijn tafelgasten te prikkelen. De geursouvenirs die hij meebrengt van zijn Azië-reizen verwerkt hij graag in zijn instellingskeuken. Zo bereidt hij wel eens exotische gerechten die de neusvleugels zachtjes stimuleren. Zoals Vietnamese loempia’s met eend, Chinese noedels of zwarte paddenstoelen. Want het is niet omdat onze ouderen meer vertrouwd zijn met de geur van boeuf bourguignon dat er geen plaats is voor nieuwe ervaringen.

De behoefte om te begrijpen en te voelen wat je in je mond stopt is diepmenselijk.

  - Michel Emanuelli

 

Het reukvermogen is instinctief

Geuren brengen herinneringen tot leven, roepen jeugdsentiment op en doen tegelijk verlangen naar nieuwe ontdekkingen. Daarom is het enorm belangrijk om dat reukvermogen te onderhouden en te blijven stimuleren. Hoe? Bijvoorbeeld door de bewoners te laten meehelpen met groenten kuisen. Zo (her)ontdekken ze de authentieke geur van wat we klaarmaken. Een gevoel dat vertrouwen geeft.

Reukstoornissen en smaakverlies

De geur van versgebakken brood of een lekker kopje koffie niet meer kunnen ruiken, is een verlies. Samen met het reukvermogen verdwijnt er ook een stukje plezier

De cijfers

De cijfers

  • In 85% van de gevallen gaan reuk- en smaakverlies samen.
  • 20% van de 65-plussers ervaart reukstoornissen.
  • 50% van de ouderen kampt met smaakverlies.
  • Slechts 16% van de vrouwelijke 65-plussers wordt getroffen tegenover 25% van de mannen.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu