Zet meer groenten op het menu | Unilever Food Solutions
Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Als chef wens je je gasten te plezieren door hen een lekkere en goed uitziende maaltijd te serveren. Als die dan ook nog eens lekker evenwichtig is en inspeelt op nieuwe trends, is dat mooi meegenomen.
 

Groenten: heerlijk en toegankelijk

Groenten: heerlijk en toegankelijk

Groenten zijn niet weg te denken uit een evenwichtig menu. Dat werd onlangs nog bevestigd door de Hoge Gezondheidsraad (link artikel). Ook voor je budget zijn groenten goed nieuws: in vergelijking met vlees of vis zijn ze relatief goedkoop: ze maken minstens een derde van het bord uit maar slechts een vijfde van de kosten.

Variatie is troef!

Variatie is troef!

Elke groente heeft zijn eigen kenmerken en voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten …Net daarom is variatie in je menu zo belangrijk. In bladgroenten zit bijvoorbeeld chlorofyl. Wortel of pompoen bevatten dan weer veel betacaroteen wat ons lichaam omzet in vitamine A. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Laat je leiden door de smaak en de presentatie

Laat je leiden door de smaak en de presentatie

Focus bij het samenstellen van je menu op de smaak. Je kan groenten lekker op smaak brengen met kruiden, specerijen of lichte sauzen. Presenteer je groenten niet als bijgerecht maar gewoon op het bord: zo maakt het integraal deel uit van het gerecht. Varieer ook met kleuren, vormen, structuren en smaken en speel de aantrekkingskracht van groenten maximaal uit.