Menu
Punten

OUDERWETS GEZELLIG

Nostalgische stoofpotjes met de smaak van thuis

Is het buiten guur en koud? Dan smaakt zo’n nostalgisch stoofpotje zéker. De geur brengt je bewoners een paar decennia terug: naar de tijd van toen. Samen met het aroma en de herkenbare, pure smaken komen ook de herinneringen en de verhalen van vroeger boven.

Serveer je gerecht in een grote gietijzeren pot op een rechaud in het midden van de tafel. Zo kunnen de gasten zélf opscheppen. Dat zorgt meteen voor een gezellige, huiselijke sfeer.

Vroeger gingen alle restjes vlees, vis, aardappelen en groenten in zo’n dampend potje, want het huishoudelijk budget was dikwijls beperkt: niks mocht verloren gaan. Een filosofie die óók vandaag prima werkt in jouw instellingkeuken.

Typische stoofpotingrediënten:

  • wintergroenten als savooikool, pompoen, pastinaak, knolselder, spruitjes, raapjes, boerenkool …
  • vloeistof: (streek)bier, bouillon, wijn, …
  • vlees: rund, kip, spek, worstjes, …
  • vis: makreel, witte stevige vis zoals lot of victoriabaars

Zin om je gasten dit eindejaar te verwarmen met die ouderwetse smaak van thuis? Onze recepten staan al te pruttelen.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu