Menu

Hoe ouder we worden, hoe vaker we terugkijken naar het verleden. Ook jouw gasten denken graag terug aan hun jonge jaren en doen niks liever dan verhalen uit hun jeugd vertellen. Het is dan ook geen verrassing, dat ook de smaken die hen een warm gevoel geven, hen doen teruggrijpen naar hun verleden. Door daarop in te spelen, zoals hieronder vermeld, help je hen herinneringen ophalen.
 

Vergeten vet

Vergeten vet

Nu hebben we boter, margarine, olie … Toen hadden ze reuzel. Dit vet – ook wel smout genoemd – is afkomstig van de varkensbuik. Heel handig om vlees in aan te bakken, maar ook om op brood te smeren! Het proeft lekker rijk, en geeft je gasten lekker veel energie voor de rest van de dag.

Groen sap?

Groen sap?

In België zien we verjus niet zo vaak, maar in de klassieke Franse keuken is het echt een onmisbaar ingrediënt. Dit sap van onrijp fruit (meestal druiven) smaakt fris zuur en wordt regelmatig gebruikt als azijnvervanger. Lekker in vinaigrettes, om je pan mee te deglaceren en zelfs in desserts. Dit ‘groen sap’ – vert jus, daar komt de naam van – kan je ook gewoon zelf maken.

Goed voor elk

Goed voor elk

Voor ouderen is zuivel zeer belangrijk. Melk en kaas gebruik je natuurlijk al in de keuken. Maar waarom zou je daar ook geen karnemelk en gecondenseerde melk aan toevoegen? Die producten kennen je gasten zeker nog uit hun kindertijd.

Met de paplepel

Met de paplepel

Griesmeel is eigenlijk de ‘overschot’ die ontstaat bij het maken van meel. Griesmeel is veel grover, en werd vroeger veel gebruikt voor pudding of pap. Maar we kennen het natuurlijk ook van in de couscous

Wil jij ook aan de slag met vergeten recepten?

Wil jij ook aan de slag met vergeten recepten?

Download de brochure
Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu