Menu
Punten

Ook in rusthuizen zijn de klassieke feestdagen, dagen om naar uit te kijken. In het woonzorgcentrum en rusthuis De Linde in Wortegem-Petegem bepalen het animatieteam en de keukenbrigade telkens in overleg het thema om er voor de bewoners een fijne dag van te maken. Lekker, licht en vooral plezant zijn de vuistregels, maar af en toe wordt er op verzoek van de bewoners wel eens buiten de lijntjes van de dieetleer gekleurd.

We spraken met Marleen Decock, keukenverantwoordelijke van De Linde.

Staat Moederdag vetjes aangekruist in de agenda van jullie keukenbrigade?

Absoluut! Net zoals op andere feestdagen zorgt de keukenbrigade van De Linde op Moederdag voor iets speciaals. We houden zoals steeds rekening met de wensen van de bewoners en daardoor zit er niet echt een rode draad doorheen onze moederdagmenu’s. Zo serveerden we vorig jaar een klassiek uitgebreid koud buffet met veel vis, gevogelte en lekkere slaatjes. Twee jaar geleden kwam er op algemeen verzoek een authentieke Belgische frietkar langs.

Zijn er ook voor de feestmaaltijden regels die jullie vanuit gezondheidsstandpunt steeds respecteren?

We houden inderdaad altijd rekening met een paar belangrijke vuistregels. Het eten moet licht verteerbaar zijn, makkelijk eetbaar en voor de bewoners met bijzondere noden zorgen we voor aangepaste bereidingen. Zo zijn er aangepaste gemixte, gemalen of gepureerde schotels voor onze gasten die het moeilijk hebben met vaste voeding. De frietjes en snacks van de frietkar van Moederdag waren natuurlijk geen toonbeeld van een licht verteerbare en gezonde maaltijd, maar een kleine zonde moet af en toe kunnen. De meeste oudere bewoners nemen trouwens genoegen met een klein frietje met een saus, zodat de portie de overdaad aan vetten en koolhydraten al wat compenseert. Op Moederdag of andere feestdagen mag de goesting van onze bewoners best wel eens primeren op het ABC van een gezond dieet.

Het eten moet licht verteerbaar zijn, makkelijk eetbaar en voor de bewoners met bijzondere noden zorgen we voor aangepaste bereidingen.

Een koud buffet en frietjes zijn echte Belgische klassiekers. Vragen de bewoners ook achter meer exotische feestmaaltijden.

Zeker. Naast Moederdag en de andere klassieke feestdagen, organiseren we samen met het animatieteam regelmatig thema-avonden, inclusief aangepaste muziek, dans en verkleedpartijen. Onze Italiaanse, Oosterse en Griekse avonden zijn echte toppers.

Hebben jullie misschien een signatuurgerecht dat steevast op de verlanglijstjes staat?

Het voorkeursgerecht van onze bewoners? Moeilijk te zeggen, maar onze Griekse moussaka scoort gegarandeerd héél hoog in hun top-10.

En nog een laatste vraag, is er een feest waar de bewoners nog meer naar uitkijken dan alle andere?

Valentijn is de absolute topper, gegarandeerd ambiance! De show met oude trouwjurken en -kostuums en de quiz met oude trouwfoto’s van de bewoners die we projecteren op groot scherm zetten iedere keer gegarandeerd de boel op stelten. Daar kunnen zelfs de beste Valentijnhapjes uit onze keuken niet tegenop!

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu