Menu
Punten

Sinds 2016 organiseert het OCMW woonzorgcentrum in Duffel op 14 februari een Valentijns-ontbijt voor de koppels. Theo Boel, OCMW voorzitter vertelt.
 

“De eerste editie was meteen een schot in de roos. Er zijn toen een tiental koppels op afgekomen. Deze koppels vertegenwoordigen bestaande koppels in het WZC, koppels die elkaar gevonden hebben in het WZC en koppels waarbij de ene WZC bewoner is en de andere nog thuis woont. Vooral de partners die ‘gescheiden’ wonen putten er veel steun uit. Sinds dit jaar hebben we aan het ontbijt een extraatje gekoppeld. Speciaal voor de partner die in het woon-zorgcentrum wil blijven slapen: het Valentijnsbed. Want we hebben geen kamers met 2 bedden. De bewoners zijn hier heel tevreden over. En terecht! Op liefde en verliefdheid staat geen leeftijd. Een rusthuis is een thuisvervangende plek. Mensen moeten er autonoom kunnen zijn. Het is belangrijk dat ze de kans krijgen om zich te gedragen zoals thuis.”

Theo Boel

Valentijnsontbijt in Duffel

  • Op het menu: cava, sandwiches, pistolets, spek met eieren, yoghurt met fruit, chocoladehartjes, koffiekoeken, divers beleg.
  • Sfeervolle eetruimte: extra romantisch aangekleed. De tafeltjes werden apart gedekt maar werden door sommige koppels samen geschoven tot een grotere tafel.
  • Cadeautje voor elk koppel: een ontbijtbon voor een andere gelegenheid: bv. (huwelijks)verjaardag.

Tip van Theo

Vergeet het emotionele niet vooral als er nog één partner thuis woont. De kans krijgen om af en toe samen te eten of te ontbijten, komt de levenskwaliteit ten goede. Alleen al het signaal is veel waard.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu