Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Hoe warmer het wordt, hoe meer een stukje fruit kan smaken. En al helemaal als het fruit volop in seizoen is, en dus nog niet iets sappiger is.

Door te weten welke fruitsoorten wanneer ‘in seizoen’ zijn, kan je frisse desserts maken voor je bewoners, en tegelijk heel wat geld besparen. Wij hebben alvast wat handige tips voor je in petto.

Kijk op je kalender

Kijk op je kalender

Het lijkt misschien niet zo, maar in België gebruiken we enorme hoeveelheden geïmporteerd fruit. En door zoveel tonnen vruchten uit exotische landen over te vliegen schaden we niet alleen het milieu … het fruit wordt er ook heel erg duur door. Door eenvoudigweg een fruitkalender in je keuken op te hangen, weet je bijvoorbeeld dat aardbeien het goed doen in augustus, en in die periode op hun allerlekkerst – en goedkoopst zijn.

Check hier de seizoenskalender

Varieer à volonté

Varieer à volonté

Een fruitsalade is natuurlijk altijd een lekkere optie. Maar vers fruit kan je even goed verwerken in een  neutrale mousse, of bovenop een gebakje leggen. Ook bij panna cotta, chocomousse en rijstpap kan je perfect fruit serveren. En dan vergeten we de fruittaartjes nog. Er zijn ontelbaar veel manieren om vers fruit te gebruiken.

Probeer bijvoorbeeld deze cheesecake met aardbeiengelée.

Vers ingeblikt

Vers ingeblikt

De smaakzin van senioren is iets minder sterk dan die van jongere volwassenen. En dus kan een simpel stuk fruit voor hen vaak flauw proeven. Dan is ingemaakt fruit, zoals perziken uit een bokaal of onze Rote Grütze uit blik een prima optie. Door de manier van bewaren komt hun smaak net iets feller door. Bovendien zijn ze voordelig, en het hele jaar door beschikbaar.

Alsa Fruit Rote Grûtze: smaak- en kleurbom

Alsa Fruit Rote Grûtze: smaak- en kleurbom

Aardbeien, frambozen, kersen, zwarte en rode bessen in een frisrode coulis. Meer heb je niet nodig om een zoete toets, en enorm veel kleur aan elk dessert te geven.

Bestel Alsa Fruit Rote Grütze

Mousse, lekker makkelijk

Mousse, lekker makkelijk

Veel bewoners houden van nagerechten met een gladde, zachte textuur. Wil je daar toch een fruitsmaak aan geven? Kies dan voor de Alsa fruitmousses of de romige Pot de Crème Mango en Abrikoos. Makkelijk te eten, lekker zoet en snel klaar.

Alsa mousses: fruit voor iedereen

Alsa mousses: fruit voor iedereen

Met deze mix maak je fruitdesserts in een textuur die iedereen kan eten. Zet je kokos op het menu, of ga je voor aardbei?

Bestel Alsa fruitmousse