Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Saladebars spelen perfect in op de groeiende vraag naar gezonde en snelle maaltijden buitenshuis. Deze concepten bewijzen de oneindige mogelijkheden van de salade.

1. Vers van het land

1. Vers van het land

Volgens het Franse Jour kun je goede salades alleen maar creëren met goede producten. Daarom hebben ze een rechtstreekse samenwerking met de producenten en boeren die hun product leveren. Er is keuze uit de meest uiteenlopende kleurrijke salades geserveerd in prachtige bowls.

2. Salade Plus

2. Salade Plus

PLUS+ is een slowfood concept met de focus op salades. Gasten kunnen kiezen uit bladgroenten, graan, zaad of peul, drie soorten groenten en een vis, vlees of veganistische topping. De laatste plus is een dressing om het af te maken. Alles bij elkaar opgeteld stellen gasten in een handomdraai een eigen voedzame salade samen.

3. Kom maar

3. Kom maar

Zoals de naam al doet vermoeden serveert The Bowl in Berlijn alles in kommen. Het brein achter dit zogenoemde ‘clean eating’ concept gelooft dat alles wat je eet invloed heeft op hoe je je voelt. Daarom serveert The Bowl al hun salades en andere gerechten 100% veganistisch, biologisch, suiker- en glutenvrij.

4. Gezond fastfood

4. Gezond fastfood

LEON is in Engeland een absolute voorloper op het gebied van gezonde fastfood.

Het concept heeft iets weg van de traditionele fastfood restaurants, maar de inhoud van de maaltijdboxen is compleet anders. Er is een ruime keuze uit all day gerechten met onder andere salades, wraps en hot boxes met wereldse gerechten.

5. Seizoensgebonden SLA

5. Seizoensgebonden SLA

Volgens de eigenaren van SLA ontbrak er in Nederland een plek met snel en gezond eten. Dus hebben zij het heft in eigen handen genomen en het gezonde concept SLA, nu een keten met acht vestigingen, opgezet. SLA is een biologische saladebar met een overvloed aan seizoensgebonden salades, sappen en soepen.