Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Als er één soort gerecht zich prettig leent om mee met het seizoen te bewegen dan is het wel de salade. En natuurlijk zijn de ingrediënten uit het seizoen op hun best én op hun voordeligst. Dat levert supersalades en sidedishes op met een mooie marge.

1. Asperges

1. Asperges

Asperges behoren tot de échte seizoensproducten waar liefhebbers reikhalzend naar uitkijken. Asperge passen perfect in een mooi seizoensgerecht om van te genieten tijdens de eerste warme voorjaarsdagen. Denk bijvoorbeeld aan aspergesalade met lam en frambozen of aan een vegetarische variant met rucola, tomaat en peultjes.

2. Boerenkool

2. Boerenkool

Boerenkool is een winterklassieker. Recent ontdekt als superfood is boerenkool een prima ingrediënt voor een gezonde wintersalade. De structuur en licht bittere smaak van boerenkool combineert in een salade mooi met bijvoorbeeld blauwe kaas of geitenkaas en walnoten of juist met een zachte ham.

3. Seizoensgroenten

3. Seizoensgroenten

Zoveel seizoenen, zoveel salades. Van pompoen tot postelein en van winterpeen tot radijs. Bij ieder jaargetijde passen eigen salades. Verras je gasten ieder jaargetijde met een nieuwe salade.

Seizoenskalender

Seizoenskalender

Download