Menu

Lipton thee staat garant voor thee die goed is voor mens én milieu. Lipton steunt boeren door te werken aan het verhogen van hun levensstandaard en die van hun gezinnen. Daarnaast wil Lipton de planeet beschermen voor de toekomst. Zowel het papier voor de theezakjes als de verpakkingen zelf hebben een FSC of PEFC keurmerk (duurzaam en verantwoord bosbeheer).

Sinds 2015 wordt alle thee voor de melanges in de Lipton-theezakjes betrokken van plantages die zijn gecertificeerd door Rainforest Alliance. Een belangrijke stap voor ’s werelds grootste theemerk. Deze certificering beloont initiatieven die de natuur, maar ook de arbeiders, hun gezinnen en de plaatselijke bevolking beschermen. Dankzij de samenwerking tussen Lipton en Rainforest Alliance, wordt de thee van Lipton duurzaam verbouwd en krijgen de arbeiders goed betaald. Vandaag de dag is Lipton in veel delen van de wereld aanwezig. Lipton wordt verbouwd op plantages in Kenia, Argentinië en Sri Lanka en heeft zijn eigen Lipton-theeplantages in Kenia en Tanzania. 

Wat doet de Rainforest Alliance

Rainforest Alliance is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met individuen, gemeenschappen en bedrijven die afhankelijk zijn van grond, om samen het effect op het milieu te verminderen en de sociale en economische omstandigheden te verbeteren. De certificering van Rainforest Alliance moedigt boeren aan om op drie manieren duurzaam te verbouwen en hun plantages duurzaam te beheren: door middel van milieubescherming, sociale gelijkheid en economische levensvatbaarheid. Geen van deze drie manieren kan op de lange termijn alleenstaand tot een succes leiden. Daarom helpt de Alliance boeren om alle drie de aspecten te verbeteren.

Door thee te kiezen die is gecertificeerd door Rainforest Alliance, worden boeren gesteund die bezig zijn om hun eigen leven en dat van hun gezinnen te verbeteren en wordt de aarde voor de toekomst beschermd.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu