Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Supersavers

Supersavers

Maak een voorraad voor meerdere dagen

Staat er bijvoorbeeld soep op het eindejaarsmenu? Maak dan genoeg voor 3 dagen in plaats van voor 1 dag.

Gebruik vooraf bereide vullingen

Maak je vullingen op voorhand of haal een bereide versie in huis: ideaal voor kaas- of garnaalkroketten, voor videes, voor kalkoen, … Het spaart je enorm veel tijd tijdens de eindejaarsperiode.

 

Zero afval?

Zo belandt er veel minder in de vuilbak

 

  • Optimaliseer je snijtechniek: met een professionele snijtechniek gaan er geen dure vis- of vleesrestjes verloren.
  • Bestel uitgebeende kalkoen(rollade) bij de beenhouwer: dat bespaart je heel wat snij- en zweetwerk én afval.
  • Werk met een weekmenu: overschotten kan je dan de dag nadien verwerken. Met dagmenu’s riskeer je meer restjes die niet meer kunnen dienen.
  • Laat klanten vooraf bestellen: zo schat je makkelijker in wat je nodig hebt.
  • Serveer minder grote porties: schep liever een 2de keer op als het bord leeg is.