Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Waarom geen witte Rioja of een frisse rosé serveren bij wild? Edwin Raben, die van 1996 tot 2007 de beste sommelier van Nederland mocht noemen, geeft een frisse kijk op wild en wijn.

 

1. Waag je aan wit

“Bij een wild wordt automatisch rode wijn uit de Rhône geschonken. Maar er is veel meer. Een krachtige witte wijn kan fantastisch werken bij een wildstoof! Neem een witte Rioja met wat houtrijping; dat soort wijnen is lang uit de mode geweest, maar je ziet ze nu weer terugkomen. Ook een glas rosé kan verrassend werken. Ga bij de keuze van de wijn uit van het smaakprofiel en vergeet de kleur of de naam. Daarbij: door te kiezen voor minder klassieke wijnen kan je de gast vaak beter betaalbare opties geven.”

 

3. Denk andersom

“Denk bij het kiezen van de wijn niet zozeer aan het soort wild, maar aan de bereidingswijze ervan; een gebraad van hert vraagt bijvoorbeeld om een wijn met veel tannine, een stoofje juist niet. Nog een idee: bedenk eens niet eerst het gerecht, maar ga uit van de wijn. Het is bij wild namelijk makkelijker om een gerecht naar de wijn toe te brengen dan andersom. Is de wijn bijvoorbeeld te sterk voor bij het gerecht? Dan kun je de saus wat verder laten inkoken. Zo haal je met minimale aanpassingen in de keuken het maximale uit wijn.’