Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Van flespompoen tot patisson. De decoratieve pompoen is dé groentenkoningin van de herfst. Maar welke soort kies je? Er is immers een grote variëteit in grootte, kleur en vorm. Hieronder zetten we 5 bekende pompoensoorten in de kijker.

Rouge Vif d’etampes

Rouge Vif d’etampes

Deze klassieke oranje pompoen is van Franse origine. Deze middelgrote soort kan tot 20 kg wegen. Het geeloranje vruchtvlees heeft een zachte maar ietwat flauwe smaak en een stevige textuur. Deze pompoen doet het prima in de soep, in een curry of als vulling voor gebak

Flespompoen

Flespompoen

De veel gebruikte butternut is geliefd voor het zachte, romige vruchtvlees dat tijdens het bakken of koken een zoete, nootachtige smaak krijgt. Heerlijk geroosterd: in een slaatje, een lasagne of in een lekker smeuïge puree.

Patisson

Patisson

Deze klassieke oranje pompoen is van Franse origine. Deze middelgrote soort kan tot 20 kg wegen. Het geeloranje vruchtvlees heeft een zachte maar ietwat flauwe smaak en een stevige textuur. Deze pompoen doet het prima in de soep, in een curry of als vulling voor gebak

Hokkaido of Red Kuri

Hokkaido of Red Kuri

Deze Japanse soort met zacht, romig vruchtvlees en een eetbare schil heeft een volle, ietwat zoete kastanjesmaak. Heerlijk in de soep of in een origineel dessert.

Spaghettipompoen

Spaghettipompoen

Een gezond alternatief voor pasta? Besprenkel de 2 helften van een spaghettipompoen zonder pitten met olijfolie. Kruid met peper en grof zeezout en laat 30 min roosteren in een ovenschotel op 180°C : het mild smakende vruchtvlees valt dan in sliertjes uit elkaar.