Menu

Hoewel een geslaagd dessert naadloos kleur, opbouw en decoratie combineert, blijven verrassende smaakcombinaties de onderscheidende factor. Daarom brengen we hier wat extra inspiratie.

1. Textuur

Door te spelen met texturen kan je een extra verrassingseffect in een dessert inbouwen. Zo ontdek je bijvoorbeeld pas een extra couli wanneer je een chocoladecoating doorprikt. Een traditioneel dessert als dame blanche kan je zo een extra bite en een persoonlijk accent geven door stukjes meringue, een macaron of een toets spongecake toe te voegen. Let erop dat de textuur niet doorweegt op je smaak; subtiliteit is dus de boodschap. Ontdek de talloze mogelijkheden hier

Afbeelding van aardbei

2. Seizoen

Onderzoek van de NPD Group, een wereldleider op het gebied van marktonderzoek, gaf aan dat mensen vaker geneigd zijn om naar een seizoensgebonden dessert grijpen. Dat de seizoenen mee de kaart en suggesties van de chef bepalen is niet nieuw. Seizoensproducten zijn niet alleen op hun best qua smaak en kwaliteit in hun hoogseizoen, ze zijn dan ook rijkelijk beschikbaar en interessant qua aankoopprijs. Ook voor de dessertkaart zijn seizoenen van belang. Aarzel niet om in de zomer Magnum® Chef’s Edition Coupe Fraise met heerlijke Belgische aardbeien aan te bieden. Anderzijds zijn er blijvers zoals de dame blanche die het hele jaar door kunnen aangeboden worden. Maar ook hier kan je licht variëren met een seizoensgebonden afwerking op het bord. 

3. Pit

Hoewel desserts traditioneel een zoete basis hebben, kan je een verrassende smaaktoets aanbrengen door verse kruiden of specerijen toe te voegen. Zo kan je qua kruiding gerust de hartige toer opgaan met kardemom, sesam, of zelfs (chili)peper. Een traditioneel aardbeidessert kan je op die manier nét wat uitdagender maken. Laat je gerust inspireren door Magnum® Chef’s Edition Coupe Fraise.

Afbeelding citrusschillen

4. Balans

Ook de balans tussen zoet, zuur en bitter zorgt voor een subtiele meerwaarde in de smaakbeleving van een dessert. Zo kan je met zachte citrusvruchten zoals het Japanse yuzu subtiele zuren toevoegen aan je dessert. Probeer het effect gerust eens uit door een chocoladeafwerking in te wisselen voor een yuzu-element of een andere topping van Didess. Ook met Knorr Intense Flavour Citrus Fresh kan je jouw dessert op smaak brengen 

Afbeelding dampende tas Lipton thee

5. Drank

Voor sommige gasten is een koffie of dessertcocktail (met chocoladebitters) een volwaardig nagerecht, andere zetten graag de grandeur van de begeleidende wijnen door tijdens het dessertmoment. Ook thee kan perfect gecombineerd worden met ijs. Door het lagere gehalte aan zuren kan het verschillende smaken met elkaar verbinden. Volgens Vakblad “Ijs” levert het temperatuurverschil tussen een warme thee en een ijsdessert een completer mondgevoel op. Probeer gerust eens het effect uit van verschillende types thee naast een Magnum® Chef’s Edition Dame Blanche. 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu