Menu

Als chef streef je ernaar om je gasten een onvergetelijke ervaring voor te schotelen. Ook in je dessertaanbod kan je creatief uit de hoek komen door het balanceren van kleuren, smaken, texturen, ingrediënten en technieken. Om jouw gasten met een prachtig dessert te verleiden delen we de laatste trends op het gebied van ijs, chocolade en nagerechten. 

1. Investeer in klassiekers

Hoewel er jaarlijks nieuwe hippe ijssmaken op de markt verschijnen, houden heel wat gasten vast aan een klassiek en herkenbaar dessert zoals een aardbeicoupe, dame blanche of een klassieke appeltaart. Die drang naar herkenbaarheid zou volgens een studie van trendplatform “Brandwatch” zelfs toenemen naarmate je gasten confronteert met fijne herinneringen uit hun jeugd. Niets is meer gelinkt aan de kindertijd dan ijs. Met de Magnum® Chef’s Edition kan je deze klassiekers nu verrassend op het bord brengen dankzij Callebaut chocolade en Didess toppings naar keuze.

2. Zet in op “winkelhieren”

Zoek het voor je ingrediënten niet te ver. Met de toenemende focus op duurzaamheid kies je beter voor producten van “bij ons” in plaats van uit exotische oorden. Tegelijk steun je hiermee de lokale economie en kleine ondernemers. Voor de Magnum® Chef’s edition Dame Blanche werd alvast gekozen om met 100% Belgische Callebaut chocolade werken en voor de toppings met en Didess. Uiteraard kan je ook een ijzersterk dessert bereiden door trouw te blijven aan de roots van je regio. Werk met lokale appels, Belgische aardbeien, etc. 

Afbeelding van Magnum Afhaaldessert

3. Verwerk een dessert op je afhaal- of bezorgmenu

Of we dat nu op restaurant doen of thuis: samen eten zorgt voor verbinding en gezelligheid. Het afgelopen jaar stond een toenemende groep consumenten open voor het afhalen of laten bezorgen van gerechten. Volgens een trendrapport van afhaaldienst “Just Eat-Takeaway” zijn troostende ijsdesserts ongezien populair: 55% geeft de voorkeur aan ijs boven andere dessertopties. Bied enkel desserts aan die een hobbelige rit kunnen overleven. Denk bijvoorbeeld aan een voorverpakte Magnum® of Ben & Jerry’s.

4. Voorzie desserts op maat van gasten met een specifiek dieet

Laat ook gasten die omwille van een dieet, levensstijl, allergie of ziekte hun suikerinname moeten beperken, meegenieten van je dessertkeuken. Door natuurlijke zoetstoffen als honing of agave in je bereiding te gebruiken, kan je aan hun wensen voldoen. Ook plantaardige gerechten zijn in opmars: de eerste vegan ijsjes zijn reeds beschikbaar in de supermarkt. 

Afbeelding van dessertplank met Macarons en Desserts

5. Maak van koffie of thee achteraf een verwenmoment

Belgen staan niet voor niets bekend als Bourgondiërs. Qua eetgewoonten leunen we dichtst aan bij die van onze zuiderburen. Fransen zijn echte zoetekauwen die genieten van lang tafelen én het restaurant niet verlaten zonder dessert. In navolging daarvan hebben wij als Belgen de gewoonte om een etentje af te sluiten met koffie of thee. Omdat niet iedereen zin heeft in een volledig dessert als afsluiter maar wel een zoetigheid kan waarderen, is het aanbieden van een speciale koffie of luxethee met enkele zoete hapjes een goeie strategie. “Mignardises” als combinaties van fruit, patisserie, koekjes, ijs of chocoladepralines zorgen voor een echt verwenmoment.  

6. Volg de drankentrends op de voet

Niet iedereen is meteen te verleiden tot een dessert. Sommige gasten houden meer van een digestief na de maaltijd. Toch kan je beide combineren tot één geheel en zelfs je meest kritische gast verrassen. Wat denk je van een bloody mary cheesecake? In het zomerseizoen kan je je ijs infuseren met een typische zomerse spirit (gin, rum, tequila, etc.), terwijl je ’s winters cocktails in een coulis kan verwerken.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu