Menu
Punten

Het feestelijke seizoen komt dichterbij en velen zijn onzeker hoe ze, in tijden als deze, de feestdagen moeten overbruggen. We hebben de laatste informatie over menu-ideeën, marketingstrategieën en andere voor jou verzameld om te bekijken.


Je voorbereiden op de feestdagen, geconfronteerd met COVID. Dit is iets waar veel ondernemers momenteel mee zitten als het gaat om het runnen van een zaak in een zeer competitieve markt. Op welke trends moet ik letten? Zijn er dit jaar veranderingen? En welke wijzigingen moet ik aanbrengen in mijn menu? Vragen als deze en vele andere kunnen in je hoofd zitten, maar maak je geen zorgen! Wij hebben de laatste tips en inzichten, die je voorbereiden op de aankomende feestdagen.

Kerst en Nieuwjaar tijdens Corona

De belangrijkste uitdaging waar je als Chef dit jaar mee te maken zult krijgen, zijn de COVID-beperkingen en de veiligheidsregels. Als gevolg van de sluiting van de Horeca, neemt de toename van afhaal- en leveringsdiensten toe. Zijn er echter veranderingen die je als ondernemer best overweegt tijdens de feestdagen? Aangezien veel restauranteigenaars zich zorgen maken over het dekken van de kosten, zijn zij nu meer dan ooit afhankelijk van het begrijpen en tegemoetkomen aan de wensen van de klant.

We hebben een lijst met de belangrijke aandachtspunten opgesteld, waarmee je rekening kan houden bij het doorvoeren van eventuele wijzigingen in je bedrijfswerking. Gelukkig hebben onze inzichten uit de sector ons laten zien dat deze uitdagingen haalbaar zijn. Neem de tijd om na te denken over deze zaken en raak geïnspireerd over hoe deze in jouw bedrijf zouden kunnen werken!

De belangrijkste inzichten tijdens deze feestperiode:

Focus op individuele porties

Focus op individuele porties

Uit ons onderzoek blijkt dat de vraag naar éénpersoonsgerechten met 19% is toegenomen. Bovendien zagen we het groeiende belang van deze afzonderlijke feestelijke gerechten in de meeste onderzochte landen. Aan de andere kant zagen we een afname in de vraag naar vaste menu's. Toch zijn vaste menu's nog steeds de op één na hoogste keuze.

Feestelijke topgerechten zullen veranderen

Feestelijke topgerechten zullen veranderen

Klanten hebben andere wensen in vergelijking met vorige jaren. Klanten zullen iets willen bestellen wat ze niet zelf kunnen koken en vooral op zoek gaan naar veganistische en/of vegetarische alternatieven. Wees je er echter van bewust dat de veganistische/vegetarische opties sterk afhankelijk zijn van je lokale eetcultuur, dus houd een oogje in het zeil voor je lokale eettrends.

Informeer jezelf over veganistische/vegetarische feestelijke alternatieven

Informeer jezelf over veganistische/vegetarische feestelijke alternatieven

Probeer zo creatief mogelijk te zijn en iets unieks te creëren. Uit ons onderzoek bleek dat een avocadobowl met groenten, bietencarpaccio met geitenkaas, broccoligratin in champignonsaus en 'kerstgroentestrudel' tot de topkeuzes behoren.

Klanten zijn op zoek naar een extraatje

Klanten zijn op zoek naar een extraatje

Ze willen niet alleen het voedsel consumeren, maar zijn vooral op zoek naar een nieuwe ervaring. Nieuwe inventieve restaurantmarketingideeën zijn belangrijk, dus let op kleine details, zoals feestelijke decoraties op de bezorgverpakking en focus op het aanbieden van diverse gezonde opties.

De feestelijke toppers op je menu

De feestelijke toppers op je menu

Als je jouw zaak wilt stimuleren tijdens de feestdagen, overweeg dan de volgende toppers. Traditionele feestmenu's komen op de eerste plaats met 77%, gevolgd door modernere feestmenu's met 68%, gevolgd door kant-en-klare gerechten. En op de derde plaats hebben we de lager geprijsde feestmenu's met 65%, dus overweeg om je aanbod uit te breiden naar dergelijke menukeuzes.

We hopen dat we je hierbij wat inzichten en inspiratie hebben kunnen geven. Hoe druk de komende periode ook is, we mogen niet vergeten dat veilig en gezond blijven onze hoogste prioriteit is. Creëer een ondersteunende en veilige omgeving voor je collega's en je zult de voordelen van samenwerking als één team zien!

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu