Menu
Punten

Ons voedselsysteem is sterk geglobaliseerd, voor veel producten zijn we afhankelijk van landen over de hele wereld. Door de coronacrisis verloopt de distributie en het transport langzamer en bovendien is er nu wantrouwen ontstaan voor producten uit andere landen vanwege besmettingsgevaar – of dat nu reëel is of niet. 

Consumenten willen nu meer dan ooit weten waar hun voedsel vandaan komt en ze willen horen dat het goed zit met die producten. De voorkeur gaat uit naar lokale producten, of in ieder geval producten met kortere ketens in plaats van ingrediënten uit verre landen die een langere weg moeten afleggen en door vele handen gaan. Er zijn al veel landelijke initiatieven opgericht zoals supportyourlocals.nl om lokale ondernemers te steunen en die trend zet voort. Hoe kun jij hierop inspelen?

1.	Wees open en transparant

1. Wees open en transparant

Wees open en transparant over je producten naar je gasten toe. Benoem dit ook op je website of op de menukaart.

2.	Shop lokaal

2. Shop lokaal

Ga op zoek naar producten met korte ketens, bijvoorbeeld via lokale leveranciers. 

3.	Duurzaamheid

3. Duurzaamheid

Kies voor producten met een duidelijk traceerbaar verhaal of een duurzame achtergrond. Kijk hier voor meer informatie hoe wij dit doen bij Knorr Professional.

 

4.	Flexibel met aanbod

4. Flexibel met aanbod

Bepaal je menu aan de hand van het aanbod van je leveranciers en ga daar flexibel en creatief mee om zodat jullie er beiden van profiteren. 

Plant-based recepten

Plant-based recepten

Op zoek naar plant-based recept inspiratie? Bekijk dan eens onze receptenpagina.

Bekijk de recepten

Seizoensgebonden groentekalender

Pas je menu aan de seizoensgebondenheid van de groenten aan om meer smaak te krijgen en om naar de lokale producenten te kunnen overstappen. Download hieronder onze seizoensgebonden groentekalender.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu