Menu
Punten

Heb je om deze moeilijke tijden het hoofd te bieden, gekozen voor thuisbezorging of afhaalmaaltijden? Steeds meer restaurants bieden deze service aan om hun klanten te blijven bedienen en hen wat comfort te bieden. 
 

Er is geen ontkomen meer aan: de komende drie weken zijn er behalve home delivery en take-away weinig activiteiten waarmee je zaak nog omzet kan maken. Maaltijden aan huis zijn trouwens al langer aan een opmars bezig. Omdat de tijd thuis met het gezin almaar schaarser en kostbaarder wordt, willen consumenten het gemak van een bereide maaltijd, maar zonder daarvoor hun woning te verlaten. Door het coronavirus, zijn vele mensen momenteel zelfs verplicht om thuis te blijven, maar daarom willen ze niet minder lekker eten. Dit worden drukke tijden voor delivery-giganten als Deliveroo, Uber Eats & co.

Volgens de voorspellingen zullen de consumenten in de toekomst steeds meer flexibiliteit van zaakhouders verwachten*. Ze willen van hun lievelingsgerechten kunnen genieten in het comfort van hun eigen woning, en dat liefst met minimale wachttijden. Voor zaakhouders en chefs is dit een sleutelmoment. Delivery vraagt dan wel een extra investering van tijd en geld, maar het biedt wel een creatief antwoord op de beperkingen die de coronacrisis aan de horeca oplegt. En zo ben je meteen klaar om je gasten in de toekomst ook te verwennen met een goed uitgebouwd meeneem-aanbod.

*Bron: Fraunhofer ISI. 50 trends influencing Europe’s food sector by 2035.

Thuislevering voor iedereen

Thuislevering voor iedereen

Uit angst voor je reputatie moet je het alleszins niet laten. De tijd dat alleen goedkope fastfoodketens brommertjes de baan op stuurden, is al lang voorbij. In grote steden wagen zelfs de meest chique restaurants zich aan een take-away- of levering-optie, gewoon omdat ze mee willen zijn met hun tijd.

Wil jij hetzelfde doen? Hou dan rekening met deze punten:

  1. Meeneem gaat breder dan lunch en diner. Speel slim in op de trend van de kleine ‘tussendoormomentjes’* door op rustige uren voor je keuken ook snacks, desserts en dranken te leveren.
  2. Zowel een eigen leverdienst als een aansluiting bij een bestaande speler hebben hun na- en voordelen. Leg alle elementen naast elkaar en neem een doordacht besluit – en lees de kleine lettertjes. Kies je ervoor om uit te besteden? Dan kan het slim zijn om met meerdere partners in zee te gaan, zodat je niet van eentje afhankelijk bent. Lees hoe je het juiste leveringsplatform kiest in dit artikel, waarin 3 leveringsmogelijkheden met elkaar worden vergeleken. 
  3. De moderne consument is zich bewust van zijn impact op het milieu – ook terwijl hij eet. Probeer je gebruik van plastic en andere vervuilende verpakkingsmaterialen dus tot een minimum terug te dringen. Zorg er wel voor dat de eco-friendly verpakking die je gebruikt aantrekkelijk is en duidelijk aangeeft van welke zaak de bestelling komt. Delivery is namelijk ook een slimmer manier om reclame te maken. Lees hier hoe je je restaurant kunt promoten via levering.
  4. In de meeste gevallen kunnen je klanten reviews achterlaten. Hou die zeker in de gaten, zodat er geen negatieve verhalen over je diensten de ronde doen.
  5. Wil je je niet vergalopperen? Kies dan bewust een klein deel van je menukaart dat je beschikbaar maakt door delivery of take-away, zodat het behapbaar blijft.
  6. Zet je afhaal- of leverdienst in de kijker. Je krijgt natuurlijk enkel bestellingen binnen als de mensen op de hoogte zijn van je nieuwe culinaire dienstverlening. Kondig je delivery- of afhaalmenu aan op je website, deur, sociale media, lokale media, buurtnetwerken, met een flyer in de brievenbussen,…
  7. Trek mensen over de streep. Pak uit met extraatjes voor klanten die je trouw blijven. Een gratis drankje bij een aantal maaltijden, een dessertje van het huis, enz. Zo maak je het beste van de situatie voor iedereen.
  8. Houd het financieel onder controle. Voor de leverdiensten betaal je een commissie. Verreken die in je prijzen, maar houd het wel interessant voor de klanten met hoeveelheidskortingen (3+1 gratis) of klantenkaarten.

*Bron: Foodservice Alliance. Tussendoor. Consumptie in food service.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu