3 essentiële tips van onze experts:

Tip 1
Koel het vacuümgegaarde product snel terug af in een ijsbad of snelkoeler, dit om de groei van bacteriën te vermijden en langere houdbaarheid te garanderen. Koel nooit terug in een koelcel, dit duurt te lang om terug te koelen.

Tip 2
Plaats geen vacuümzakken op elkaar. Zorg dat het water of de stoom rond de vacuümzakken kan, zodat de warmte zich gelijkmatig verspreid. Zo vermijd je ongelijke garing.

Tip 3
Vul de vacuümzakken niet te veel, max. 3cm dik. Zo vermijd je ongelijke garing.

Brochure vacuüm garen
Wil je nu vlees, vis, groenten, aardappelen of rijst vacuümgaren? Ontdek alle voordelen van vacuümgaren en ga aan de slag met onderstaande stap-voor-stap brochure.

Hulp nodig? Vacuümgaren is niet eenvoudig, maar heeft enorm veel voordelen.
Onze chef Steven, expert vacuümgaren, geeft graag een antwoord op al je vragen!