Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Over Michelin streetfood én waarom iedere chef een ster kan winnen

Jawel, iedere chef kan een Michelinster winnen. In juli 2016 zijn namelijk twee straattentjes onderscheiden met de culinaire eer. De rijen voor Hong Kong Soya Sauce Chicken and Noodle en Hill Street Tai Hwa Pork Noodle zijn nu nog langer dan anders. Eigenaar Chan Hon Meng van eerstgenoemde toko deelt zijn verhaal.

Michelin beoordeelt het eten, niet de locatie

Bij Chan Hon Meng eet je de goedkoopste sterrenmaaltijd ter wereld. De chef kon zijn nominatie amper bevatten: ’ik vroeg: maak je een grap? Waarom zou Michelin naar mijn stalletje komen? Ik heb nog nooit gehoord van Michelin-inspecteurs die naar straattentjes komen.’ Zo blijkt maar weer: Michelin beoordeelt het eten, niet de locatie.

Hét advies aan alle chefs

Of je nu een restaurantchef bent of een straatverkoper, ik hoop dat elke chef kookt alsof er op ieder willekeurig moment een Michelin-inspecteur je eten staat te proeven. Alleen dan zullen je maaltijden je passie weergeven.’ Benieuwd naar meer street food inspiratie, lees hier!

Download nu ook het 'Soup Around the World'-receptenboek, boordevol inspiratie, recepten en tips!

Elke chef kan een Michelinster winnen