Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Doe maar gek, dan doe je gewoon genoeg. In soep kun je al je creativiteit kwijt. Een rondje opmerkelijke soepen in Europa.

Inspiratie uit Star Wars

Waar halen chefs hun ideeën vandaan? Echt overal. Neem chef kok Werner Drent die je soep voorschotelt met een Star Wars signatuur. Zoals Ranats Cheese Soup, een kaassoep van oude kaas met onder meer ui, worcestershiresaus en koffieroom, uit het Star Wars eetcafé van Dexter Jettster.

Griekse orgaansoep: Magiritsa

In de paastijd zijn de Grieken druk bezig met het maken van de traditionele ‘soep van de verlossing’. Gemaakt van organen van het lam. Van de kop wordt de bouillon getrokken.

Nachtuilsoep uit Hongarije

Deze Hongaarse soep, met de tongbrekende naam Korhelylevesa, heet letterlijk vertaald: nachtuilsoep. Deze zuurkoolsoep wordt graag gegeten na een avond stappen om de ergste kater tegen te gaan.

Noorse fruitsoep

Van verschillende soorten rood fruit maken de Noren zowel een ontbijtsoepje, als een voorgerecht, als een toetje. Je kunt de soep ook invriezen en er ijs van maken ;-)

Dikke Poolse Bigos vleessoep

Deze soep is een mengeling van allerlei soorten vlees gecombineerd met wat appel. Vroeger vooral gegeten als Nieuwjaarssoep.

Felgroene waterkerssoep uit België

In België weten ze van wanten met waterkers. Deze mooie groene soep ziet er even lekker uit als een groene smoothie. Maak ‘m met lamsgehaktballetjes.