Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Soep met rauw ei als ontbijt in Tokyo. Marokkaanse linzensoep. Amerikaanse bonensoep. In het ene land slurpen ze harder dan in het andere.

Noodles en miso

Japanners zijn dol op soba noedels en miso. Een combinatie van die twee is als een match made in noodle heaven. Soba is een boekweit noedel en miso een pasta van gefermenteerde sojabonen. Miso geeft bouillon die typische ‘umami’ smaak (hartig).

Noord Afrika, het Mekka van linzen.

Marokkaanse linzensoep met kruiden als geroosterde koriander- en komijnpoeder en geserveerd met een sappig citroenschijfje. Ook tijdens de Ramadan is linzensoep een geliefde hongerstiller. De maaltijd na zonsondergang heet de Iftar. Harira is een dikke soep van onder andere kikkererwten, lamsvlees, uien en linzen.

Thanksgiving leftover soup in Amerika

Wat is er nou Amerikaanser dan Thanksgiving? Dit familiefeest heeft de altijd terugkerende kalkoen als centre of attention. De day after zijn er vaak veel restjes die het great doen in de soep. Kalkoen dus, vaak gecombineerd met rijst, walnoten en bessen.

Bonen voor geluk

Op nieuwjaarsdag eten Amerikanen soep met bonen. De bonen symboliseren munten die geluk moeten brengen. Als dat bijgeloof niet voldoende is, legt de Amerikaan tijdens het eten van deze soep echte munten onder zijn bord.