Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

De winter in met stoofpotjes!

Pruttelende stoofpotjes zijn van alle tijden, maar maken deze winter een opvallende en knallende comeback. Kregen ze vroeger een eerder ‘uit-gootmoeders-keuken’-stempel, dan krijgt dat rustieke imago deze dagen een stevige boost met de juiste accenten en ingrediënten. En dat zonder het herkenbare, gezellige karakter van deze winterse verwengerechten in het gedrang te brengen.

 

1. Betere basisproducten

1. Betere basisproducten

Stoofpotjes worden met betere basisproducten gemaakt. Want een klant met kennis van zaken krijgt graag een sappig stukje kwaliteitsvlees en een stevig smaakpallet op zijn bord. Denk aan het plat zenuwstuk van rund of pittige toevoegingen als een klassewijn of met liefde gebrouwen bier.

2. Sharing is caring

2. Sharing is caring

Stoofpotjes scoren prima als sharing-gerechten. Ze halen de gezellige familiale sfeer naar boven waarbij iedereen naar hartenlust (en eetlust) uit de pot schept. Sharing is caring, en dat geldt absoluut ook voor eten. Want uiteraard zorgt de voorgeschotelde stoofpot alvast voor een eerste gespreksonderwerp aan tafel.

3. Hmm, wat een aroma!

3. Hmm, wat een aroma!

Stoofpotjes zijn aromatischer dan ooit. Zonder aan de ziel van bekende recepten te raken, krijgen ze een groter smaakreliëf en meer diepgang. En dat door de klassieke kruiden simpelweg aan te vullen met minder bekende varianten (denk citroengras, gember, kardemom,…) of smaakbommetjes als yuzusap, balsamico of worcestersaus.

Ontdek hoe je een wow-effect creëert met stoofpotjes!

4. Lekker gezond

4. Lekker gezond

Stoofpotjes houden rekening met een gezondere lifestyle. De consument van vandaag neemt zijn voeding vaak behoorlijk scherp onder de loep. En daar kan hij dan maar beter gezonde én tegelijk lekkere stoofpotjes vinden. Linzen en andere peulvruchten, ‘vergeten groenten’ zoals zoete aardappelen, kardoen, peterseliewortel, … ze lenen zich met hun uitgebreide texturen en smaken perfect voor een sudderfeest op de kookplaat.

Ontdek meer recepten in onze Stoofpotjesroute!