Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Wintergroenten geven aan suddergerechten smaak, kleur, textuur en structuur.
Verras je klanten door de volgende klassieke gerechten met deze vijf trendy groenten te bereiden … en proef het verschil! Download de groentekalender!

1. Pastinaak in plaats van wortel

1. Pastinaak in plaats van wortel

Wortelen zijn, naar gelang hun variëteit, zowel in het voorjaar als in het najaar beschikbaar. Ze plezieren door hun zoete smaak, vorm en toepassingen. Iets minder rijk aan suiker, maar even aangenaam en voedzaam, is de winterse pastinaak of witte wortel.

Toepassing:
In pot-au-feu, stamppot of hutsepot is de pastinaak met zijn verfijnde smaak een echte verrijking.

2. Chioggiabiet in plaats van rode biet

2. Chioggiabiet in plaats van rode biet

Rode biet is tegenwoordig heel het jaar door te verkrijgen en daardoor misschien wat alledaags. Chioggiabiet heeft hetzelfde zoetzure aroma, smaakt iets fijner en zit ook vol vitaminen, maar oogt door zijn aparte kleuring en tekening fraaier. Een meerwaarde!

Toepassing:
In ‘biet bourguignon’ kunnen chioggiabieten de plaats van traditionele rode bieten innemen. Maar ook in andere suddergerechten zoals bortsch.

3. Butternutpompoen in plaats van winterpompoen

3. Butternutpompoen in plaats van winterpompoen

Butternutpompoen verschilt van winterpompoen door zijn boterzacht vruchtvlees. Ze zijn ook kleiner en compacter en kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk worden gevuld.

Toepassing:
Verwerkt in hachis Parmentier of gevuld met gehakt in de oven.


4. Peterseliewortel in plaats van knolselder

4. Peterseliewortel in plaats van knolselder

Als ‘vergeten groente’ kan deze ranke wortel met fijne smaak gemakkelijk knolselder vervangen. Gebruik het loof van de peterseliewortel als gehakte bladpeterselie om een suddergerecht af te werken en het aromatisch en visueel op te frissen.

Toepassing:
In stamppot of als puree met aardappelen en een paar teentjes look.

5. Nieuw-Zeelandse spinazie in plaats van spinazie:

5. Nieuw-Zeelandse spinazie in plaats van spinazie:

Deze spinazievariant kent met zijn krachtige kleur en veelzijdigheid dezelfde voordelen als gewone spinazie en kan ook worden gestoofd. De vlezige bladeren behouden langer hun structuur en de kenmerkende nerven zorgen voor een apart mondgevoel.

Toepassing:
Verwerkt in aardappelpuree voor een aparte beet, in soepen en quiches, …