Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Stoofpot is een heerlijk traditioneel gerecht, maar dat betekent niet dat u het niet op een geheel eigentijdse manier kunt serveren. Niet enkel in een cocotte, maar ook als signatuurgerecht. Met deze serveer- en presentatietips creëert u gegarandeerd een woweffect op tafel!

1. Stoof to share

1. Stoof to share

Maak in plaats van een eenpansportie een grote pan voor de hele tafel. Plaats deze midden op tafel zodat de gasten zelf kunnen opscheppen. Denk aan een mooie paellapan, een goedgevulde cassoulet of grote stoofpan. Zet deze op een rechaud zodat het gerecht lekker warm blijft.

2. In eigen jus

2. In eigen jus

Zeef extra jus of sap van het stoofvlees om dit bij een gerecht te serveren in bijvoorbeeld een of een reageerbuisje.

3. Elk gerecht zijn eigen pan

3. Elk gerecht zijn eigen pan

Tajine, römertopf of visstoofpan. Verschillende ingrediënten en keukens vragen om verschillende – traditionele – stoofbenodigdheden. Vermeld het op de menukaart of vertel het rechtstreeks aan tafel via het zaalpersoneel.

4. Eyecatcher

4. Eyecatcher

Serveer uw gerecht in eenpersoonsstoofpannetjes of gietijzeren koekenpannetjes voor een absolute visuele belevenis. Het stoofpannetje heeft overigens een groot voordeel qua presentatie: bij het serveren kan het gerecht niet uitlopen op het bord.

5. Ruiken doet kopen!

5. Ruiken doet kopen!

Zorg dat u ook de geur van het stoofgerecht meeneemt naar uw gasten. Dat kan bijvoorbeeld door het gerecht af te dekken met het deksel, een cloche of een glazen stolp. Want ruiken doet kopen! Voor u het weet zit uw hele zaak te smullen van de stoofpotjes.

6. Stoof bierpairing

6. Stoof bierpairing

In plaats van bier in het stoofpotje te verwerken kunt u het als begeleidende drank serveren. De diepe smaken van stoofgerechten gaan uitstekend samen met speciaalbieren. Verras uw gast met een proeverij van kleine porties die begeleid worden door een tastinglas speciaalbier. Bied als traiteur een mooie stoofbierverpakking aan.

Ontdek hier meer tips over 'foodpairing'!

7. Beken kleur

7. Beken kleur

Door het stoven verliest een gerecht veel van zijn kleuren en structuren. Het wordt een massa waarin alle ingrediënten min of meer dezelfde kleur aannemen. Zorg dat u het gerecht opfleurt met garneringen of verse kruiden. Of voeg kleur toe in de keuze van het servies. Contrast op het bord kan de eetlust positief beïnvloeden.

8. Stooftafel

8. Stooftafel

Presenteer uw stoofgerecht als een rijsttafel, met natuurlijk het stoofpotje in de hoofdrol. Daar rond kan u kleine schoteltjes serveren met kleurrijke bijpassende gerechten zoals groentegarnituren, verse kruiden, aardappelen, rijst en pasta.