Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Stoofpotjes zijn klassiekers op de kaart. De kunst is om het aantrekkelijk en winstgevend te houden. Hieronder vind je alvast enkele tips en tricks voor meer marge en meer smaak.

1. Variatie

1. Variatie

Varieer, innoveer en vernieuw naar hartelust, maar doe geen afbreuk aan echte klassiekers.

2. Kies een vaste dag

2. Kies een vaste dag

Stel als traiteur een vaste stoofpotdag in; dinsdag stoofpotdag. Klanten zullen terugkomen voor hun wekelijkse portie authentieke stoofpotje.

3. Speciale kaart

3. Speciale kaart

Winter is coming… In de koude maanden zijn stoofpotjes extra in trek. Bied uw gasten een speciale kaart met enkel stoofpotjes.

4. Lage basisprijs

4. Lage basisprijs

Maak stoofpotjes toegankelijk door ze voor een lage basisprijs aan te bieden. Gasten kunnen hun stoofpotje aanvullen met bijgerechten zoals salades, frieten, gepofte aardappelen of geroosterde seizoensgroenten.

5. Klein voorgerecht

5. Klein voorgerecht

Presenteer het stoofpotje in uw toonbank als klein voorgerecht zonder begeleidende garnituren. Dan kan het ook als een extra schotel bij andere gerechten besteld worden.

6. Kies lokaal

6. Kies lokaal

Ga voor lokaal door vlees of groenten uit de regio te gebruiken. Stoofpotjes met een verhaal zorgen voor extra beleving en waarvoor gasten bereid zijn extra te betalen.

7. Upgrade

7. Upgrade

Bied gasten de mogelijkheid om het stoofpotje tegen een meerprijs te upgraden met bijvoorbeeld verse truffel of andere hoogwaardige ingrediënten.