Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

3 redenen waarom het klassieke stoofpotje een prominente plek verdient

Stoofpotjes staan al jaren in de top 10 van populaire gerechten en lijken steeds aan populariteit te winnen. Slowcooking, sharing, all-day-eating; het zijn allemaal trending food topics die u aan de stoofpot kan linken. Staat deze klassieker al op uw kaart of in uw toonbank?

1.  Comfortfood

1. Comfortfood

Het stoofpotje is verankerd in de Belgische eetcultuur. Maar ook buiten onze grenzen heeft elke cultuur wel een authentiek suddergerecht. Waarom? De robuuste smaken en geurige aroma’s staan synoniem voor gezelligheid en verbondenheid. Uw gasten weten echt comfortfood zeker te waarderen.

Het stoofpotje is ontzettend veelzijdig en voor een breed publiek toegankelijk. Voor elke voorkeur of dieetwens is wel een passend stoofpotje te bedenken. Kies voor enkel groenten om ook uw vegetarisch en veganistisch etende gasten of klanten te voorzien.

2. Klassiekers in een nieuw jasje

2. Klassiekers in een nieuw jasje

Stoofpotjes mogen dan klassieke roots hebben, ze staan zeker open voor vernieuwing. Steek ze in een nieuw jasje door innoverende technieken te gebruiken, te combineren met nieuwe ingrediënten of onverwachte smaakmakers of kies voor een bijzondere presentatiewijze. Door als chef uw eigen signatuur toe te voegen worden stoofpotjes het ideale gerecht om uw gasten te verrassen.

Ontdek onze tips!

3. Margetopper

3. Margetopper

Stoofpotjes zijn goed voor uw marge. Goedkopere vleessoorten, vezelrijke groenten en stevige vissoorten zijn ideale stoofpotingrediënten. Verder zijn stoofpotjes ook perfect voor uw mise-en-place. Handig om tijdens piekmomenten uw keukenbrigade te ontlasten. Bovendien komt de volle smaak naar boven als ze voldoende rusten.

Ontdek onze tips!