Menu

Lipton's visie is om heerlijke kwaliteitsthee te maken die geen afval achterlaat door gebruik te maken van volledig hernieuwbare bronnen. Wij gebruiken alleen plantaardige materialen in onze theezakjes en verpakkingen, die kunnen worden teruggegeven aan de natuur. Wij vinden dat dit op grote schaal en voor iedereen beschikbaar moet zijn.

Weggooien van plantaardige Lipton theezakjes

De plantaardige zakjes van Lipton zijn biologisch afbreekbaar en ontworpen om te worden afgebroken in industriële composteringsfaciliteiten. Dus, nadat je een Lipton theezakje in je kopje hebt gedaan, gooi je het in de afvalbak voor etensresten zodat het kan worden gerecycleerd (het kan ook worden afgebroken in een thuiscompostering, hoewel dit langer zal duren, tussen 12-18 maanden).  Heb je geen afvalbak voor etensresten? Geen probleem! Je kunt het theezakje in de gewone afvalbak gooien.

Geen plasticfolie meer rond onze dozen

We zijn ook het laatste stukje plastic aan het verwijderen dat nog in onze verpakkingen zit! We maken onze dozen volledig plantaardig en volledig recycleerbaar door de plastic folie die ze bedekt te verwijderen. Samen met onze nieuwe theezakjes zal dit helpen om 1100-ton plastic afval per jaar te besparen!

Maar hoe houden we onze thee vers zonder de plastic wikkel?  We hebben onze kartonnen dozen geüpgraded door er een zeer dunne barrière van plantaardig materiaal aan toe te voegen, die het product vers houdt, zelfs zonder de plasticfolie. U kunt dus genieten van dezelfde heerlijke smaak van onze thee terwijl u plastic afval bespaart voor een betere planeet.

Coming soon: recycleerbare enveloppes!

In de loop van 2022 zal Lipton de laatste verandering in zijn verpakkingen doorvoeren. De thee enveloppes zullen van volledig recycleerbaar materiaal bestaan. Hierdoor kunnen we al het onnodig afval elimineren en een circulaire economie ondersteunen. 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu