Menu

Als bevlogen horecaprofessional weet je waar een avond uit om draait: kwaliteit, smaak en gastvrijheid. Liefst tot het allerlaatste moment. Na een geslaagde maaltijd blijven gasten graag natafelen. Dit ontspannen moment is dé perfecte gelegenheid om hen een Pure Leaf Organic thee-ervaring aan te bieden en hen zo de avond in stijl te laten afsluiten.
 

Culinaire theebeleving

Een gastronomische maaltijd beëindigen met slappe thee? Pure horror. Omdat zo’n after dinner theemoment vaak de laatste indruk is die je als horecaprofessional maakt, is het correct serveren van een authentiek en heerlijk dampend kopje thee cruciaal. Pure Leaf Organic zorgt ervoor dat je als chef de verfijning uit jouw menu kan doortrekken tot na het dessert. In het geval van Pure Leaf Organic begint dat met het selecteren van de bovenste blaadjes die handgeplukt, traditioneel gerold, vervolgens zachtjes gedroogd en tot slot natuurlijk gemengd worden.

Kwaliteitsmerk met zuiver geweten

Kwaliteitsmerk met zuiver geweten

Dankzij de samenwerking met de internationale non-profitorganisatie Rainforest Alliance™ is alle Pure Leaf Organic thee afkomstig van duurzame plantages verspreid over de hele wereld. In elk van onze 100% organische blends proef je deze biologisch geteelde ingrediënten en hun unieke aroma’s.

Terroirthee

Voor restaurantgasten staat verantwoord genieten anno 2020 hoog op de agenda. Daarbij verwachten ze transparantie in het bord of glas en geven ze daarbij een voorkeur aan ‘eerlijke’ terroirproducten. Net zoals wijn heeft thee verschillende karakteristieke smaken, afhankelijk van de plaats en de manier van telen. De herkomst van elke Pure Leaf Organic thee is daarom gelinkt aan een unieke, uitgesproken smaak.

Pure Leaf Organic zorgt ervoor dat je als Chef verfijning uit jouw menu kan doortrekken tot na het dessert.

Hedendaags en verrassend

Verder is er voor elk type gast wat wils: van droog tot zoet, licht of wat sterker, met zachte of meer intense smaken. Op die manier kan je elk type gerecht wel matchen aan een specifieke thee: van een hartig hapje als een Vietnamese loempia met de Pure Leaf Organic Camomile tot een zoete zonde als scones, brownies of rodevruchtentaartjes. Ook wel met een thematische aanpak tussen de hapjes kan je de verwachtingen van je gasten overtreffen.

3 Tips & Tricks voor en After Dinner theemoment

3 Tips & Tricks voor en After Dinner theemoment

  1. Verwerk een theeinfusie in je dessert en serveer na het afruimen de perfect serve van de thee zelf. De gast leert zo het potentieel van thee als ingrediënt kennen en proeft achteraf de kwaliteit van Pure Leaf Organic in al zijn essentie. Probeer hierbij op texturen (koud-warm, krokant-vloeibaar) in te spelen om de beleving te verhogen.
  2. Zorg voor een uitgebreide after dinner-drankenkaart. In coronatijden spenderen gasten liever meer tijd op één plek dan dat ze na het diner of de lunch elders een glas drinken. Ga voor pure theevariëteiten, non alcoholische combinaties of gedurfde cocktails waarin thee de hoofdrol speelt.
  3. Zet in op storytelling en laat elke zaalmedewerker het authentieke verhaal achter een product met je gasten delen. Een kop thee smaakt zoveel beter bij het juiste verhaal.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu