Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Wie is Dirk?

Wie is Dirk?

Dirk (48) is sinds 1990 eigenaar van Klasseslager Dirk in Lommel. Hij werkt er met een team van zeven mensen, waaronder zijn vrouw en dochter plus studenten. Dirk is aangesloten bij Klasseslager, een vereniging van beenhouwers die alles zelf doen. Dirk draagt ambacht hoog in het vaandel en zijn grootste passie is zelf charcuterie maken.

Aan de slag met Knorr bereiding voor Terrines, Soufflés, Gratins (TSG)

Op het menu vandaag: allereerst twee quiches, eentje met gedroogde parmaham en eentje met hesp, ajuin, emmenthaler en paprika. Quiches zijn perfect om eigen creaties te brengen. Bovendien kan je er gemakkelijk alle reepjes in verwerken. De mix zelf is heel handig om mee te werken: water, TSG, room en klaar! Je wint er dus heel wat tijd mee. Na de quiches was het de beurt aan een Italiaanse terrine, een macaroni met kaas en ham en een pikante groenteburger op basis van TSG en een Mexicaanse groentenmix. Met TSG kan je alle burgers maken die je maar wilt, gewoon met de groentjes die je hebt. Het bevat geen kruiding dus je geeft aan de basis je eigen touch met je eigen kruiden of groenten.

Het verdict van de jury

Het verdict van de jury

Het personeel dat alle gerechten mocht proeven, was laaiend enthousiast. Net zoals Dirk zelf trouwens. TSG is heel gemakkelijk in gebruik. Verder is TSG ook ideaal als je pastaschotels, zoals macaroni of lasagne, snijvaster wilt maken. De mix bindt het vocht op waardoor de schepgerechten niet uitlopen en je ze dus gemakkelijker kan snijden in de winkel.

Ontdek het product zelf

Het oog wil ook wat

Het oog wil ook wat

Na het barbecueseizoen ruimen de pasta’s en salades plaats voor een ruim gamma quiches. Die presenteert Dirk in mooie houten ringen met papier. Groenteburgers maakt hij in een platte muffinvorm. Die moeten maar eventjes in de oven en zijn dan klaar om in de toonbank geplaatst te worden. Nog een tip van Dirk: zorg voor een mooie toonbank die tegelijk ook werkbaar is, zeker als het druk is.