Menu
Punten

Een frisse groene salade staat sowiezo bijna altijd om de menukaart. Maar geef toe: vergeleken met de andere ingrediënten spelen de bladgroenten vaak de tweede viool. Meestal zijn het de toppings en de dressing die met de eer gaan lopen. Máár: tijden veranderen. En er verschijnen ook heel wat innovatieve ideeën in de groene saladebasis.

Het tijdperk van de ijsbergsla is bijna gedaan. Vandaag zijn de donkergroene blaadjes helemaal in: met boerenkool, spinazie en rucola als dé ingrediënten van het moment. Gebruik ze als een saladebasis die een rijke bijdrage levert aan het smaakpalet van je gerecht. Zoet, bitter, krokant, zacht en delicaat, geslonken of dichtgeschroeid: de basis van groene trendsalades is zijn alternatieve groene blaadjes.

Top trending bladgroenten

Boerenkool

Boerenkool

Boerenkool bevat een hele reeks vitamines en mineralen. De volle lichtbittere smaak combineert goed met (zoete) aardappel, ui, knoflook en olijfolie.

TIP > Boerenkool keukenhack Koop liever volledige boerenkolen dan de saladeklare babykool. Ze zijn goedkoper en je kan de bladeren makkelijk zachter maken door ze 2 uur te marineren in citroensap, olijfolie, look en rode pepervlokken.
Spinazie

Spinazie

Deze lentetopper is een bron van aan vitamine A en rijk aan vitamine K. De zachtere textuur maakt babyspinazie populairder in salades. Sommige chefs werken echter graag met de donkere meer volwassen bladeren, zeker in spinaziesalades Aziatische stijl. Spinazie geeft salades een nootachtige toets en zijn erg lekker gestoomd of roergebakken.

Raket/Rucola

Raket/Rucola

Dit blaadje wordt al te vaak compleet onterecht gedegradeerd tot ietwat saaie bordgarnituur.  Al dan niet samen met andere zoete(re) bladgroenten geeft rucola een karakteristieke peperachtige toets aan salades met spek, chorizo, rund, kip, zeevruchten en lam. Oók lekker in een dipsaus, pesto of soep.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu