Menu
Punten

Wortels en knollen enorm in opmars dankzij een groeiend aantal locavoren (mensen die alleen lokaal geproduceerd voedsel eten) en de farm-to-table trend. En dat is goed nieuws als je als chef zoekt naar unieke smaaktwists én lagere keukenkosten.

Want wortels en knollen zijn verrassend makkelijk te verwerken. Zo serveer je een smakelijke, gezonde en vullende salademaaltijd met extreem voedzame groenten.

Van wortels kan je alles gebruiken, tot en met de steel. Ook het loof dat vroeger werd weggegooid, mag gesauteerd of gestoomd op het bord. Zero waste, dus!

TIP > Gebruik een spiraalsnijder

HOT ONDER DE GROND

Top trending wortels en knollen

Rode biet

Rode biet

Verse bietjes geven kleur aan salades en passen goed bij geroosterde groenten. Rode biet ondersteunt ook subtiel de delicate smaak van gerookte forel.

Mierikswortel

Mierikswortel

Mierikswortel geeft een verrassend fris-pikante toets aan een zomerse salade: als vers ingrediënt, of geraspt en verwerkt in een signaturedressing. Hoe meer mierikswortel, hoe pittiger de smaak.

Zoete aardappel

Zoete aardappel

Op zoek naar een lichtere versie van de vrij zware traditionele aardappelsalade? Doe er zoete aardappel bij. Zoete aardappels zijn goedkoop, veelzijdig en ze zijn rijk aan beta-caroteen. Ze bevatten dubbel zoveel vezels als gewone aardappelen en ze smaken héérlijk in salades met geroosterde groenten. Zeker als je ze combineert met verse kruiden, pijnboompitten, noten en fetakaas.

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu