Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Wout Bru

Wout Bru

Wout Bru (48) is back. Intussen bouwt hij in de Ardennen aan een nieuw gastronomisch verhaal. Partner in crime is Marc Coucke die een avonturenpark, een camping, twee hotels en een handvol horeca verwierf. Naast het vernieuwen van de iconische sterrentempel Le Sanglier des Ardennes heeft Wout Bru in Durbuy ook een gastronomisch tapasrestaurant onder zijn hoede: een foodconcept waarin hij zijn passie en drive kwijt kan. Ondernemer, chef én F&B-manager: in al zijn gedaantes schrijft Wout Bru verder aan zijn volgend hoofdstuk.

Je bent vanuit de Provence over Antwerpen in Durbuy beland. Hoe voel je je als ondernemer en mens bij die nieuwe locatie?

Wout Bru: ‘Eigenlijk krijg ik hier een soort déjà-vu-gevoel. In Durbuy heerst dezelfde dorpsmentaliteit als in de Provence waar iedereen elkaar kent, terwijl je in het weekend of tijdens het hoogseizoen evengoed overrompeld wordt door toeristen. Verder sta ik hier voor de onwaarschijnlijk spannende opdracht om mezelf opnieuw uit te vinden. Dat gebeurt uiteraard niet op een week tijd, daarvoor heb ik een sterk team rond mij uitgebouwd. Samen staan we voor de uitdaging om gasten naar deze uithoek te lokken én ze ook nog eens warm te maken voor een volgend bezoek. Gelukkig houd ik van goeie challenges (lacht).’

Waarom heb je met Bru’sserie gekozen voor een gastronomische tapaszaak?

Wout Bru: ‘Als je het over tapas hebt, krijgen mensen vaak het idee dat er enkel Spaanse gerechtjes op de kaart zullen staan. Bru’sserie wil echter het kruispunt van verschillende invloeden zijn. Vandaag is de wereld meer dan ooit een dorp. Jongeren reizen zonder enige aarzeling naar de andere kant van de wereld om daar de lokale cultuur te proeven. Door mijn professionele parcours en mijn trips naar het buitenland blijf ik als chef fantastische smaakontdekkingen doen. Die inspiratie wil ik nu met een groter publiek delen. Een vijftal jaar geleden had ik met 117 een klassiek tapasrestaurant in Antwerpen, en aan die Frans geïnspireerde kaart voeg ik nu ook Belgische klassiekers toe. Daarnaast staan er sharing dishes uit Azië en Latijns-Amerika op de kaart. Altijd in een eigen versie, natuurlijk. Anders wordt het snel boring voor de keuken en onze gasten.’