Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Kiemen zijn de jonge uitlopers of scheuten van zaden. Je kan ze laten ontspruiten uit peulvruchten, zaden of granen. Water en warmte zetten de voeding uit het zaad om in voedingsstoffen. Ontkiemde zaden zijn een lekkere add-on.

Kiemen zijn gemáákt voor lichte, verfrissende salades. Als hoofdingrediënt óf als een verrassend nootachtig toplaagje. Maar je kan er veel méér mee doen dan je misschien denkt. Eén gouden regel: stel de salade pas samen vlak voor het opdienen. Zo blijft de crunch van de kiemen optimaal bewaard.

 

Tip: Kiemen van de chef

Verse, zelfgekweekte groenten en kruiden zijn helemaal ‘in’. Een kleine investering in een goede kiemset is dus altijd een goed idee. Experimenteer ook eens met het ontkiemen van granen: tarwe, gerst, rogge of boekweit of bruine rijst.