Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Meervoudige koolhydraten zijn fantastische bestanddelen om je salade meer ‘body’ te geven. Met de juiste combinatie van producten op basis van meervoudige koolhydraten en een geïnspireerde dressing zet je een maaltijdsalade op de kaart die beantwoordt aan de noden van een nieuwe markt.

De jongere generaties consumenten en gezondheidsbewuste foodies zijn immers vragende partij voor salades die vullen, voedzaam én lekker zijn.

Hoe doe je dat? Ga creatief aan de slag met producten op basis van meervoudige koolhydraten. Makkelijk, gezond én voordelig. Salades met meervoudige koolhydraten vormen bovendien het ideale canvas voor een heerlijke dressing: fris en kruidig met citrussmaken of zoet met hints van honing en rozemarijn.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Lekker vullend

Top trending producten

Butternut

Butternut

De butternut of flespompoen is een goeie bron van vezels, kalium en magnesium. De groente bevat ook veel vitamine A. Geroosterde butternut is een fantastische basis voor hartige, vullende salades en smaakt lekker bij kip, varken, lam en rund. Ook heerlijk met geroosterde wortelgroenten, spinazie en groene sla. Als je de schil eraan laat, behoudt de butternut bovendien zijn voedingswaarden.

 

Gierst

Gierst

De kleine, kraalachtige korrels hebben een lichte, milde smaak. Dit Afrikaanse stapelvoedsel is rijk aan eiwitten, is glutenvrij en neemt veel vocht op: een ideale maagvuller dus! Gierst combineert goed met basilicum, rode pepertjes, spinazie, koriander, dragon en andere verse kruiden, bonen, kokosnoot, eieren, sojasaus, bessen, paddenstoelen, noten en een hele reeks verse groenten.

Boekweit

Boekweit

Dit zetmeelhoudend, glutenvrij graan* is arm aan verzadigde vetten en zout en heeft een hoog eiwitgehalte. Boekweit combineert perfect met asperges, champginons, walnoot, pijnboompitten, look, gember, zonnebloemzaadjes en de meeste groenten.

* Weetje: boekweit behoort eigenlijk niet tot de graanfamilie
maar is verwant aan rabarber en zuring.