Menu
Punten

Hoe graag je ook experimenteert, als chef werk je in een traditie. Die van je land, je voorganger of zelfs je omgeving. Dikwijls zijn de gerechten op jouw kaart dan ook het resultaat van recepten die generaties lang zijn doorgegeven. Vijf redenen waarom vergeten klassiekers voor een toegevoegde waarde kunnen zorgen.

Keuken

1. Terroir

Door terug te grijpen naar authentieke bereidingen van vergeten klassiekers bescherm jij het culinair erfgoed van ons land. Niets zegt immers meer ‘terroir’ dan het opfrissen van een typisch gerecht als een klassieke waterzooi met kip of de variant met vis. Wil je het wat gewaagder? Misschien is een waterzooi met konijn wel iets voor jou.

2. Plat nostalgie

In tegenstelling tot de vorige generaties krijg je als mens én als chef veel meer informatie te verwerken. Die snelheid in informatiestroom doet ons verlangen naar eenvoudigere tijden. Ook in het bord. Een goed gekozen kalfsschouder in een rijke bouillon brengt misschien wel de kalfsblanquette van je grootmoeder terug tot leven. Ook in je restaurant kan je die spontaniteit aanwakkeren: door de kommen op tafel te zetten kunnen je gasten zichzelf bedienen.

3. Transparantie

Dat vergeten klassiekers net nu aan een opmars bezig zijn, is geen toeval. Gasten hebben een emotionelere connectie met wat er in hun bord ligt en waar die producten precies vandaan komen. De vergeten klassiekers mikken op onze roots; enkel door recepten over te leveren, blijven ze bestaan. Door een vergeten klassieker op je eigen manier te benaderen, maak je de cirkel rond.

4. No-nonsense

De vergeten klassiekers zijn vaak krachtige basisbereidingen die (deels) van tevoren kunnen worden klaargemaakt. Meer eenvoud op het bord en minder stress voor jou in de keuken: tel uit je winst! 

Home
Producten
Favorieten
Cart
Menu