Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Sauzen geven onmiskenbaar een meerwaarde aan elk gerecht. Ze zorgen ervoor dat je bereiding smeuïger wordt en voegen smaak en kruiding toe aan de basisingrediënten van je gerecht.

Van roomsaus naar lichtere jus

Omwille van gezondheidsredenen verlangen gasten de laatste jaren naar lichtere sauzen. Aanvankelijk ingegeven door de Aziatische keuken waar ‘saus’ vaak niet meer is dan kookvocht met limoensap. Dat heeft tot de herontdekking van de ‘jus’ geleid, waarbij het sap van het bereide vlees, vis, gevogelte of wild wordt gebruikt.  

Smeuïge smaakmakers

De hang naar eerlijke en klassieke producten heeft er anderzijds voor gezorgd dat klassieke sauzen op basis van boter en eierdooiers weer helemaal terug zijn. Goed bereid en in bescheiden porties geserveerd zijn deze sauzen bovendien een stuk arbeidsintensiever, zeker in vergelijking met jus.

Naast cuisson vormt de saus in tweede instantie vaak de basis van een gerecht. Als chef is het vaak een kwestie van een evenwicht te vinden tussen een tijdsrovende maar 100% ambachtelijke bereiding en convenience producten die de perfecte basis leveren voor je creativiteit.