Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

Hubert Maes en Barbara Demeulemeester doen elke keer enthousiast mee aan ‘De Week van de Soep’.

Barbara: ‘De Week van de Soep’ is echt op onze bewoners gericht. We hangen dan bij de verschillende soepen afbeeldingen van de basis-ingrediënten. Zo zien onze dementerende bewoners wat er precies in de soep zit, en waar ze hun vitaminen uithalen. Om het nog plezanter te maken, nodigen we de bewoners uit om in de keuken mee de groentjes te snijden. Zo zijn ze wat minder op zichzelf.

Hubert: Ook bij ons mag het tijdens ‘De Week van de Soep’ iets meer zijn voor onze bewoners. Denk: vissoep met stukjes gerookte zalm, vergeten groenten of speciale garnituurtjes en broodjes. We vragen onze bewoners naar suggesties en ze mogen zélf soep maken. We voorzien de nodige ingrediënten, en dan mogen ze zelf aan de slag. Leuke momenten!”

Waar halen jullie inspiratie?

Barbara: Bij de bewoners én uit de recepten die we krijgen van Unilever.

Hubert: Ik werk heel vaak en heel graag met soep: ik maak elk jaar zo’n 80 verschillende soepen. Mijn inspiratie vind ik overal. Ik luister naar de bewoners, en ik volg ook graag de suggesties van Unilever.

Welke soepen zijn het populairst bij de bewoners?

Hubert: De traditionele soepen hebben ongetwijfeld het meest succes.

Barbara: Ik kan dat beamen, Hubert. Ook bij ons scoren de klassiekers het best.

1. Tomatensoep met balletjes

2. Groentesoep

3. Asperge- of champignonsoep

1. Tomatensoep

2. Aspergesoep

3. Bloemkool- of broccolisoep

Wat is jullie ultieme tip?

Hubert: De kwaliteit moet heel het jaar door top zijn. Om al onze bewoners tegemoet te komen, serveren we van elke soep 2 varianten: gemixt en niet gemixt. Zo kunnen bewoners die graag wat meer ‘beet’ hebben zich tegoed doen. En de soep is ook lekker voor wie niet goed kan kauwen. Misschien wat extra werk, maar zeker de moeite waard!

Barbara: Bij ons worden alle soepen glad gemixt. Om het minder eentonig te maken, voeg ik al eens room, soepballetjes, croutons of verse peterselie toe. En de bewoners zijn altijd welkom in de keuken om de groentjes mee te snijden. Onder begeleiding, uiteraard.

Gegevens Barbara & Hubert