Menu

Ik werk in…

Ga verder

De inhoud van de site wordt gewijzigd op basis van je type bedrijf 

U speelt een belangrijke rol in het voorkomen van gewichtsverlies en ondervoeding door gezonde, lekkere maaltijden te bereiden die voorzien in de dagelijkse voedingsbehoeften van uw bewoners.

Werk samen met een diëtist om een evenwichtig maaltijdplan samen te stellen, boordevol juiste voedingsstoffen.  

Betrek de bewoners in het maaltijdplan door hen te vragen wat ze lekker vinden – populaire gerechten worden beter gegeten.

Een mooie presentatie van een gerecht maakt het makkelijker om ervan te genieten. Schenk dus extra aandacht aan hoe uw borden eruitzien.

Heel wat bewoners hebben speciale behoeften die een impact kunnen hebben op hun eetvermogen. Houd rekening met die beperkingen en werk samen met de verpleging en een diëtist om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.  

Plan regelmatige, gezonde snackmomenten door de dag heen. Dit is een goed alternatief voor bewoners die zich overweldigd voelen door volledige maaltijden. 

Controleer wat niet opgegeten wordt en breng medisch personeel en voedingsdeskundigen op de hoogte van bewoners die regelmatig geen volledige porties opeten. Zij kunnen dan een actieplan opstellen, zoals overgaan switchen van drie normale porties naar vijf kleinere, voedzame maaltijden.